Findkurser.dk

Sortering
Navn: Start: Ugedag: Skole  
Iyengar Yoga - Efterfødsel mor/barn 17-01-2022 10:30 ma Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Iyengar Yoga - Efterfødsel mor/barn Start: 17-01-2022 10:30 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Iyengar Yoga - Efterfødsel mor/barn

Iyengar Yoga - Efterfødselsyoga for mor og barn Trænger du til at mærke din krop igen efter fødslen?Iyengar Efterfødsels-yoga er afslappende og energiskabende yoga tilrettelagt for nybagte mødre og deres babyer. Yoga kan være med til at hjælpe dig til at få en god kontakt med dig selv, din krop og din baby, efter rejsen gennem graviditet og fødsel. Vi arbejder hele kroppen igennem, herunder: bækkenbund ryg mave balder lår skuldre nakke - med særligt fokus på bækkenbunds- og mavemuskler. Nogle gange hygger vi også med babyerne gennem babymassage og bevægelseslege. Der er plads til både sovende og vågne babyer, ligesom der også er plads til dig, uanset om det er en god eller dårlig dag. Det er individuelt, hvornår kroppen er klar til at genoptage træning efter en fødsel, men ca. fra 6-8 uger afhængigt af type fødsel og medicinsk vejledning.

mandag 17-01-2022 kl. 10:30 til
mandag 14-03-2022 kl. 12:00

Lokation:

Fredericia Sundhedshus

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-101

Første mødegang: 17-01-2022 10:30

Mødegange: 8

Lektioner: 16,00

Underviser: Lotte Dohn Rix

Tilmeld nu
Efterfødsel 17-01-2022 12:45 ma apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel Start: 17-01-2022 12:45 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel

Efterfødselskursus for førstegangsfødende OBS! Første undervisningsgang er mandag den 17. januar kl. 12.45 - 15.30. Herefter bliver undervisningsdagen torsdag kl. 12.45. Til dig, der lige er blevet mor Et kursus med tid til at komme rundt om både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre Vælg et kursus, der starter ca. 4-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det nye og forandrede liv med et lille barn. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, søvn – både din og barnets, din nye identitet som mor, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig, kærlighedslivet, amning og flaske, livet som familie, bedsteforældre. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema- Kropstræning 3 - 6 mdr. med eller uden motorik for dit barn.

mandag 17-01-2022 kl. 12:45 til
torsdag 17-03-2022 kl. 15:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32505

Første mødegang: 17-01-2022 12:45

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Rikke Venøbo

Tilmeld nu
Efterfødsel 17-01-2022 12:45 ma apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel Start: 17-01-2022 12:45 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel

Efterfødselskursus for førstegangsfødende Til dig, der lige er blevet mor Et kursus med tid til at komme rundt om både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre Vælg et kursus, der starter ca. 4-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det nye og forandrede liv med et lille barn. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, søvn – både din og barnets, din nye identitet som mor, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig, kærlighedslivet, amning og flaske, livet som familie, bedsteforældre. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema- Kropstræning 3 - 6 mdr. med eller uden motorik for dit barn.

mandag 17-01-2022 kl. 12:45 til
mandag 14-03-2022 kl. 15:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32503

Første mødegang: 17-01-2022 12:45

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Gitte Pedersen

Tilmeld nu
Fødselsforberedelse for solomødre 17-01-2022 16:00 ma apa Se Mere Luk
Navn:Fødselsforberedelse for solomødre Start: 17-01-2022 16:00 Skole: apa Se Mere Luk
Fødselsforberedelse for solomødre

Til dig, der skal være solomor Du bliver forberedt til fødslen og den første tid som mor Din fødselspartner deltager 1 eftermiddag-7. marts Vælg et kursus, der slutter ca. 14 dage før din termin. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange, heraf1 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og den første tid med det lille barn. Bevidsthed og styrke Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster. Forberedelse til fødslen Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Vi afprøver pressemåder og forskellige fødestillinger. Viden om fødslen Du får viden om fødslen og dens faser. Også viden, som du ikke umiddelbart kan læse dig til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende. Den første tid Den allerførste tid med det lille barn, beroligelse og amning er også emner, vi taler sammen om. Fælles te På apa har vi et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter, bl.a.hvad der kan beroligeet lille barn, hud mod hud-kontakt, mælk til det spæde barn og jeres tanker om livet som mor-barn (børn) familie, netværk og relationer. Og ofte drikker vi rent faktisk te – og spiser lidt. En undervisningsgang kan se sådan ud: let opvarmning bevægelse og stræk af muskler og led kredsløbsøvelser bækkenbundsøvelser bevidst arbejde med åndedrættet afprøvning af ve- og hvilestillinger afspænding samtale med te og let spisning. 1. undervisningsgang får du en lille folder med til din fødselspartner, som beskriverfællesgangen mere detaljeret. Kurser efter fødslen Ca. 6 uger efter sidste undervisningsgang begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte. Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

mandag 17-01-2022 kl. 16:00 til
mandag 14-03-2022 kl. 18:25

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32440

Første mødegang: 17-01-2022 16:00

Mødegange: 8

Lektioner: 26,00

Underviser: Rikke Venøbo

Tilmeld nu
Gladere knæ og hofter begynderkursus 17-01-2022 16:15 ma GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Gladere knæ og hofter begynderkursus Start: 17-01-2022 16:15 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Gladere knæ og hofter begynderkursus

På dette kursus for begyndere lærer duat bruge og træne knæ og hofte hensigtsmæssigt i hverdagen. Vi finder det trænings-niveau, der passer dig. Du får forståelse af og viden om udviklingen af artrose/slidgigt, samt redskaber til at håndtere den, og du lærer at træne musklerne omkring knæ og hofte. Kursetbestår af: 2 kursusgange med mest teori (bemærk den længere varighed) -1. mødegangkl 16.15- 17.45 og2.mødegang kl 16.15-18.15. 12 kursusgange hvor vi har fokus på, at du lærer at træne - mandage og torsdage 16.15 - 17.15 (pausei skolernes ferie). Ring gerne på klinikken for yderligere oplysninger: 97 96 28 60 Underviseren er fysioterapeut Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Dubedes udfylde en "handicaperklæring" - find den her Se hvad en kursist skrev til Lene Larsen efter få gange på kurset her

mandag 17-01-2022 kl. 16:15 til
torsdag 10-03-2022 kl. 18:15

Lokation:

Hanstholm Fysioterapi

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22181

Første mødegang: 17-01-2022 16:15

Mødegange: 14

Lektioner: 20,62

Underviser: Lene Larsen

Tilmeld nu
Floorball 17-01-2022 19:00 ma Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Floorball Start: 17-01-2022 19:00 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Floorball

Floorball motionshold Boldspil og motion på sjov og hyggelig vis Er man til sved på pandenog holdsport, er floorball et godt et god bud på en sport, man kangå til på motionsplan i fritiden. Floorball erfor både mænd og kvinder - minimumsalder 15 år. Træningen vil bestå af fælles opvarmning og herefter opdeling af deltagere til 2 hold, der spiller floorballkamp mod hinanden. Til sidst strækker vi ud. Medbring: Træningstøj, indendørssko og vanddunk. Da det er et motionshold, er der ingen beskyttelsesudstyr påkrævet, og altnødvendigt udstyr findes i træningssalen. Vi ses i Fredericia Sundhedshus!

mandag 17-01-2022 kl. 19:00 til
mandag 21-03-2022 kl. 20:00

Lokation:

Fredericia Sundhedshus

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-104

Første mødegang: 17-01-2022 19:00

Mødegange: 9

Lektioner: 5,94

Underviser: Alexander Østergaard

Tilmeld nu
Kejsersnit 18-01-2022 10:00 ti apa Se Mere Luk
Navn:Kejsersnit Start: 18-01-2022 10:00 Skole: apa Se Mere Luk
Kejsersnit

apa inviterer til barselscafe om kejsersnit - tirsdag d. 18. januar kl. 10-11.30 I barselscafeen kan du møde Fysioterapeut Heidi Holm fra "MitKejsersnit"- www.mitkejsersnit.dk Heidikommer og fortæller om alt det, der er godt at være opmærksom på efter en fødsel ved kejsersnit. Du vil både blive klog på opstart af træning efter fødslen og behandling af arvævet. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål. Heidi Holm er kejserinde ligesom dig og har sidensin fødsel ved kejsersnit i 2005 brændt for at hjælpe kejserinder stærkt på benene igen - de sidste 10 år bl.a. som en del af det tidligere"Kejserinderne". OBS! Max plads til 25 deltagere.

tirsdag 18-01-2022 kl. 10:00 til
tirsdag 18-01-2022 kl. 11:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 92910

Første mødegang: 18-01-2022 10:00

Mødegange: 1

Lektioner: 1,00

Underviser:

Tilmeld nu
Lær at træne hjernen vha. Smart training 18-01-2022 13:00 ti GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Lær at træne hjernen vha. Smart training Start: 18-01-2022 13:00 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Lær at træne hjernen vha. Smart training

Kurset begynder, når vi har nok tilmeldinger, men først i foråret 2022 du får besked. Vent med betaling indtil da. Lær at træne hjernen vha. Smart training. Smart training er undervisning i, hvordan du træner hjernen ved hjælp af fysiske øvelser. Metodenbestår af en række forskellige øvelser, der alle er bygget op omkring områderne motorik, sansning og logik. Disse områder er centrale i undervisningen og det er en kombination af disse, der skaber og udvikler den enkelte øvelse. Undervisningen bygges op så øvelserne hele tiden bliver mere udfordrende og du lærer om, hvad de gør ved din hjerne. Din motoriske, sensoriske og logiske formåen udfordres og stimuleres ved at bringe disse i spil samtidigt i udførelsen af øvelserne. Områder som bliver styrket ved bevægelse efter principperne i SMART training: Balance og koordination Motivation og indlæringsevne Koncentration og hukommelse Effektivitet og stabilitet i rutineopgaver Adgang til lagrede erfaringer og viden Mere stabilt samsyn og dermed bedre timing og styring af bevægelser Overblik og evne til at strukturere komplekse opgaver Underviseren er fysioterapeut Kurset henvender sigblandt andettil deltagere med skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

tirsdag 18-01-2022 kl. 13:00 til
tirsdag 19-04-2022 kl. 14:00

Lokation:

Fysio Klinik Snedsted

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22148

Første mødegang: 18-01-2022 13:00

Mødegange: 12

Lektioner: 15,96

Underviser: Nina Krogh Bertelsen

Tilmeld nu
Yoga for begyndere m/Emma Heidemann 18-01-2022 16:30 ti Samsø Aftenskole Se Mere Luk
Navn:Yoga for begyndere m/Emma Heidemann Start: 18-01-2022 16:30 Skole: Samsø Aftenskole Se Mere Luk
Yoga for begyndere m/Emma Heidemann

Yoga for begyndere m/Emma Heidemann Du kan forvente altid at blive mødt af en hjertevarm og glad yogainstruktør, der vil guide dig igennem en nærværende medidation, blid opvarmning og styrkende og smidiggørende øvelser og afslutningsvis tage dig igennem en velfortjent afspænding. Altsammen kontrolleret af en rolig vejrtrækning. Yoga er med de mange øvelser og et fokus på vejrtrækning med til at skabe et øget nærvær og en indre ro, som du kan tage med dig i hverdagens mange gøremål. Timerne bliver skræddersyet til dit niveau og alle er derfor velkomne på holdet. Vi starter med 6 mødegange, og derefter kan der evt blive forlængelse af holdet, hvis der er interesse for det. STED: Aktivitetslokalet i kælderen i Sambiosen Om underviser: Mit navn er Emma, og jeg er sammen med min kæreste lige flyttet til Samsø fra det pulserende Aarhus. Øens fantastiske natur, roen og den helt unikke energi er det, som jeg drages af, og som inspirerer mig på yogamåtten. Jeg er uddannet yogainstruktør fra Indien og har siden 2017 undervist nybegyndere og lettere øvede i yoga.

tirsdag 18-01-2022 kl. 16:30 til
onsdag 02-03-2022 kl. 00:00

Lokation:

Sambiosen

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 2209

Første mødegang: 18-01-2022 16:30

Mødegange: 6

Lektioner: 9,00

Underviser: Emma Augusta Heidemann

Tilmeld nu
Yoga for mænd m/Emma 18-01-2022 18:10 ti Samsø Aftenskole Se Mere Luk
Navn:Yoga for mænd m/Emma Start: 18-01-2022 18:10 Skole: Samsø Aftenskole Se Mere Luk
Yoga for mænd m/Emma

Yoga for mænd - begyndere og øvede m/Emma Heidemann Yoga for mænd er til dig, som ønsker mere smidighed og som har lysten til at opleve den gavnlige effekt af yoga på egen krop. I selskab med andre mænd bliver du guidet igennem forskellige yogaøvelser, der afhjælper stramme muskler, øger bevæglighedeni skuldreog hofte og smidiggør ryggen. Du vil med andre ord blive præsenteret for styrkende og smidiggørende øvelser til gavn for hele kroppen og via en kontrolleret vejrtrækning opnå et rolig sind. Dette hold er for nybegyndere og for lettere øvede. Vi starter med 6 mødegange, og derefter kan der evt blive forlængelse af holdet, hvis der er interesse for det. STED: Aktivitetslokalet i kælderen i Sambiosen Om underviser: Mit navn er Emma, og jeg er sammen med min kæreste lige flyttet til Samsø fra det pulserende Aarhus. Øens fantastiske natur, roen og den helt unikke energi er det, som jeg drages af, og som inspirerer mig på yogamåtten. Jeg er uddannet yogainstruktør fra Indien og har siden 2017 undervist nybegyndere og lettere øvede i yoga.

tirsdag 18-01-2022 kl. 18:10 til
tirsdag 01-03-2022 kl. 19:25

Lokation:

Sambiosen

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 2213

Første mødegang: 18-01-2022 18:10

Mødegange: 6

Lektioner: 9,00

Underviser: Emma Augusta Heidemann

Tilmeld nu
Kropstræning - den lange opvarmning 18-01-2022 19:00 ti apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning - den lange opvarmning Start: 18-01-2022 19:00 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning - den lange opvarmning

Kropstræning - den lange opvarmning Lang og effektiv opvarmning med moderat udfordring til koordinationen. Energiske bevægelser, hop løb, sjip, trappeløb, bold m.m. Om tirsdagen slutter vi altid med bækkenbundstræning. En undervisningsgang kan se sådan ud: Mindst 1 time med opvarmning og konditionstræning Stående styrketræning af arme og ben Stræk af nakke, skuldre og ben Styrkegivende gulvøvelser og stræk af mave, ryg, balder og inderlår Store hold med afslappet stemning. Medbring stødabsorberende sko.

tirsdag 18-01-2022 kl. 19:00 til
tirsdag 29-03-2022 kl. 21:15

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32203

Første mødegang: 18-01-2022 19:00

Mødegange: 10

Lektioner: 30,00

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Efterfødsel 19-01-2022 09:30 on apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel Start: 19-01-2022 09:30 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel

Efterfødselskursus for førstegangsfødende OBS! Første gang er onsdag den 19. januar kl. 09.30 - 12.15, herefter bliver undervisningsdagen torsdag kl. 09.30. Til dig, der lige er blevet mor Et kursus med tid til at komme rundt om både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre Vælg et kursus, der starter ca. 4-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det nye og forandrede liv med et lille barn. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, søvn – både din og barnets, din nye identitet som mor, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig, kærlighedslivet, amning og flaske, livet som familie, bedsteforældre. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema- Kropstræning 3 - 6 mdr. med eller uden motorik for dit barn.

onsdag 19-01-2022 kl. 09:30 til
torsdag 17-03-2022 kl. 12:15

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32504

Første mødegang: 19-01-2022 09:30

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Rikke Venøbo

Tilmeld nu
Efterfødsel 19-01-2022 12:45 on apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel Start: 19-01-2022 12:45 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel

Efterfødselskursus for førstegangsfødende OBS! De to første gang er onsdage kl. 12.45 - 15.30, og herefter bliver undervisningsdagenmandag kl. 09.30 - 12.15. Til dig, der lige er blevet mor Et kursus med tid til at komme rundt om både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre Vælg et kursus, der starter ca. 4-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det nye og forandrede liv med et lille barn. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, søvn – både din og barnets, din nye identitet som mor, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig, kærlighedslivet, amning og flaske, livet som familie, bedsteforældre. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema- Kropstræning 3 - 6 mdr. med eller uden motorik for dit barn.

onsdag 19-01-2022 kl. 12:45 til
mandag 14-03-2022 kl. 12:15

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32506

Første mødegang: 19-01-2022 12:45

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Stine Panduro Vinding

Tilmeld nu
Flergangsfødende 19-01-2022 12:50 on apa Se Mere Luk
Navn:Flergangsfødende Start: 19-01-2022 12:50 Skole: apa Se Mere Luk
Flergangsfødende

Til dig, der skal være mor igen Du bliver forberedt til den kommende fødsel og den udvidede familie Du har mulighed for at tage din fødselspartner med en undervisningsgang - den 02.03. Vælg gerne et kursus, der slutteret par ugerfør forventet termin. 8 undervisningsgange I løbet af 8 undervisningsgange, heraf 1 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og det at blive en mere i familien. Bevidsthed og styrke Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster. Forberedelse til fødslen – ud fra dine erfaringer Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Pressemåder og forskellige fødestillinger er vi også omkring. Alt sammen med den vinkel, at du har født før – også selvom det er med kejsersnit – og at ikke to fødsler ligner hinanden. Dine erfaringer fra tidligere fødsel bliver inddraget undervejs. Suppleret medviden om, hvad der kan være anderledes, når det ikke er første gang, du føder. Fælles te Hvis du har gået på apa før, ved du, at vi har et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter. På dette kursus drejer samtalerne sig især om at blive en mere i familien. Det første møde med den lille, den første tid i familien efter fødslen. Forventede reaktioner hos store søskende, og dine følelser efter at være blevet mor igen. En undervisningsgang kan se sådan ud: let opvarmning bevægelse og stræk af muskler og led kredsløbsøvelser bevidsthed om bækkenbunden og dens funktion bevidst arbejde med åndedræt afprøvning af ve- og hvilestillinger afspænding samtale med te og let spisning Fælles undervisningsgang med din fødselspartner På fællesgangen prøver du og din fødselspartner, hvad der kan støtte, lindre, berolige og stimulere undervejs i fødslen. Vi taler om at få taget hånd om den/de store, når fødslen går i gang. Og om at blive en mere i familien, hvad det betyder for relationerne og dynamikken. Kursus efter fødslen Ca. 6 uger efter kurset slutter, begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte. Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

onsdag 19-01-2022 kl. 12:50 til
onsdag 16-03-2022 kl. 15:15

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32900

Første mødegang: 19-01-2022 12:50

Mødegange: 8

Lektioner: 26,00

Underviser: Gitte Pedersen

Tilmeld nu
Begyndersvømning m. 1 forældre - særlige behov 19-01-2022 16:30 on Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Begyndersvømning m. 1 forældre - særlige behov Start: 19-01-2022 16:30 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Begyndersvømning m. 1 forældre - særlige behov

På dette hold vil der arbejdes med, at gøre børnene fortrolige med vand gennem leg og svømning. Der arbejdes med, at børnene tilegner sig de grundlæggende bevægelser med henblik på senere indlæring af de fire stilarter. På dette hold er det udelukkende på børnenes præmisser - niveauet sættes derfor af de tilmeldte børn. Undervisningen består delvist af planlagte lege og delvis af traditionel undervisning. Holdet er for et barn og én forældre, forældren er med som barnets støtte. Barnets alder: fra 5 år. Bemærk, at ALLE deltagere/familiemedlemmer SKAL tilmeldes, altså bådebarn ogénforældre. Der udleveres adgangsarmbånd til badeland de første1-2 mødegange. For hvert armbånd betales et depositum på kr. 50,- som tilbagebetales ved tilbagelevering (ved sæsonafslutning).

onsdag 19-01-2022 kl. 16:30 til
onsdag 11-05-2022 kl. 17:00

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-46

Første mødegang: 19-01-2022 16:30

Mødegange: 15

Lektioner: 9,90

Underviser: Trine Clemen Skov

Tilmeld nu
Begyndersvømning m. 1 forældre (5-8 år) 19-01-2022 17:00 on Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Begyndersvømning m. 1 forældre (5-8 år) Start: 19-01-2022 17:00 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Begyndersvømning m. 1 forældre (5-8 år)

Svømning og leg På disse hold vil der arbejdes videre med at gøre børnene fortrolige med vand gennemsvømning og leg. Der sigtes mod, at børnene tilegner sig de grundlæggende bevægelser med henblik på senere indlæring af svømningens fire stilarter. Undervisningen består delvist af planlagte lege og delvis af traditionel undervisning. Man tilmelderét barn og én forældre. Bemærk venligst at alle deltagere/familiemedlemmer skal tilmeldes, altså bådebarn ogénforældre at der udleveres adgangsarmbånd til Badeland de første1-2 mødegange Der udlev. armbånd den 1. mødegang.

onsdag 19-01-2022 kl. 17:00 til
onsdag 11-05-2022 kl. 17:30

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-47

Første mødegang: 19-01-2022 17:00

Mødegange: 15

Lektioner: 9,90

Underviser: Trine Clemen Skov

Tilmeld nu
AquaYoga, særlig hensyn 19-01-2022 18:30 on Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:AquaYoga, særlig hensyn Start: 19-01-2022 18:30 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
AquaYoga, særlig hensyn

AquaYoga Yoga i vand er yderst skånsomt, så alle kan deltage Aqua Yoga er godt for både krop og sind. Det kanblødgøre spændte og belastede områder og egner sig til alle, der harlyst tilatgive sig selv ekstra opmærksomhed. Det er ingen forudsætning at have gået til yoga før for at deltage på holdet. Træningen vil altid vil være tilpasset deltagernes niveau. Vandets opdrift gør, at kroppen vejer mindre, og du kan derfor ogsådeltage, selvom du er skadet, gravid, har smerter i leddene eller af andre årsager kan have svært ved at deltage på almindelige træningshold. Afspænding vil være en del af alle træningstimer. Sted Lektionerne foregår i Terapibassinet i Fredericia Idrætscenter. I Terapibassinet er vandet og luften 35° varmt. Vær opmærksom på glatte gulve - medbring gerne badesko/sandaler. Bemærk venligst... AquaYoga hos os er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Der gives et højere tilskud til deltagelse på hold med specialtilrettelagt undervisning, hvor undervisningen tilrettelægges med hensyntagen til den enkelte deltagers funktionsnedsættelse Det kræves derfor, at deltageren underskriver en 'Tro og love-erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse. Der må højst være8 deltagere på hvert Aqua Yoga-hold medbring gerne badesko/sandaler

onsdag 19-01-2022 kl. 18:30 til
onsdag 08-06-2022 kl. 19:30

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-68

Første mødegang: 19-01-2022 18:30

Mødegange: 18

Lektioner: 23,94

Underviser: Dorte Rørmann Olsen

Tilmeld nu
AquaYoga, særlige hensyn 19-01-2022 19:30 on Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:AquaYoga, særlige hensyn Start: 19-01-2022 19:30 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
AquaYoga, særlige hensyn

Yoga i vand er yderst skånsomt, så alle kan deltage Aqua Yoga er godt for både krop og sind. Det kanblødgøre spændte og belastede områder og egner sig til alle, der harlyst tilatgive sig selv ekstra opmærksomhed. Det er ingen forudsætning at have gået til yoga før for at deltage på holdet. Træningen vil altid vil være tilpasset deltagernes niveau. Vandets opdrift gør, at kroppen vejer mindre, og du kan derfor ogsådeltage, selvom du er skadet, gravid, har smerter i leddene eller af andre årsager kan have svært ved at deltage på almindelige træningshold. Afspænding vil være en del af alle træningstimer. Sted: Lektionerne foregår i Terapibassinet i Fredericia Idrætscenter. I Terapibassinet er vandet og luften 35° varmt. Vær opmærksom på glatte gulve - medbring gerne badesko/sandaler. Bemærk venligst... AquaYoga hos os er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Der gives et højere tilskud til deltagelse på hold med specialtilrettelagt undervisning, hvor undervisningen tilrettelægges med hensyntagen til den enkelte deltagers funktionsnedsættelse Det kræves derfor, at deltageren underskriver en 'Tro og love-erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse. Der må højst være8 deltagere på hvert Aqua Yoga-hold medbring gerne badesko/sandaler

onsdag 19-01-2022 kl. 19:30 til
onsdag 08-06-2022 kl. 20:30

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-69

Første mødegang: 19-01-2022 19:30

Mødegange: 18

Lektioner: 23,94

Underviser: Dorte Rørmann Olsen

Tilmeld nu
Yoga for øvede m/Emma Heidemann 20-01-2022 16:30 to Samsø Aftenskole Se Mere Luk
Navn:Yoga for øvede m/Emma Heidemann Start: 20-01-2022 16:30 Skole: Samsø Aftenskole Se Mere Luk
Yoga for øvede m/Emma Heidemann

Yoga for øvede m/Emma Heidemann Dette hold er for dig, som har dyrket yoga før og som har fundet roen i et hundestræk og glæden ved kriger 2. Holdet bygger videre på de helt basale yogaøvelser og vil sætte mere fokus på at opbygge et flow og glidende overgang fra øvelse til øvelse. Under hele timen vil der være fokus på den gode vejrtrækning og en sikker teknik." Timerne bliver skræddersyet til dit niveau og alle er derfor velkomne på holdet. Vi starter med 6 mødegange, og derefter kan der evt blive forlængelse af holdet, hvis der er interesse for det. STED: Aktivitetslokalet i kælderen i Sambiosen Om underviser: Mit navn er Emma, og jeg er sammen med min kæreste lige flyttet til Samsø fra det pulserende Aarhus. Øens fantastiske natur, roen og den helt unikke energi er det, som jeg drages af, og som inspirerer mig på yogamåtten. Jeg er uddannet yogainstruktør fra Indien og har siden 2017 undervist nybegyndere og lettere øvede i yoga.

torsdag 20-01-2022 kl. 16:30 til
torsdag 03-03-2022 kl. 17:45

Lokation:

Sambiosen

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 2210

Første mødegang: 20-01-2022 16:30

Mødegange: 6

Lektioner: 9,00

Underviser: Emma Augusta Heidemann

Tilmeld nu
Kropstræning - for den danseglade - helt forfra 20-01-2022 16:40 to apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning - for den danseglade - helt forfra Start: 20-01-2022 16:40 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning - for den danseglade - helt forfra

Kropstræning - for den danseglade ............ er ikke en dansetime, men en træningsform hvor jeg tager udgangspunkt i alt det dejlige, jeg har med fra dansens verden. Vi arbejder med den rytmisk-koordinatoriske udfordring, og der er fuld garanti for at få svedt godt igennem hver gang. Små koreografiske forløb kan forekomme, og hver gang afsluttes med styrketræning af mave, ryg og balder. Sværhedsgrad, pædagogisk vinkel og intensitet kan variere ud fra gruppens sammensætning. Inspirationen kommer fra mine mange rejser til "de varme lande" samt "alt godt fra gaden". På dette hold tager vi det helt fra bunden, så alle kan være med. Medbring stødabsorberende sko.

torsdag 20-01-2022 kl. 16:40 til
torsdag 31-03-2022 kl. 18:55

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32204

Første mødegang: 20-01-2022 16:40

Mødegange: 10

Lektioner: 30,00

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Kropstræning - den lange opvarmning 20-01-2022 19:00 to apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning - den lange opvarmning Start: 20-01-2022 19:00 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning - den lange opvarmning

Kropstræning - den lange opvarmning Lang og effektiv opvarmning med moderat udfordring til koordinationen. Energiske bevægelser, hop løb, sjip, trappeløb, bold m.m. Om tirsdagen slutter vi altid med bækkenbundstræning. En undervisningsgang kan se sådan ud: Mindst 1 time med opvarmning og konditionstræning Stående styrketræning af arme og ben Stræk af nakke, skuldre og ben Styrkegivende gulvøvelser og stræk af mave, ryg, balder og inderlår Store hold med afslappet stemning. Medbring stødabsorberende sko.

torsdag 20-01-2022 kl. 19:00 til
torsdag 31-03-2022 kl. 21:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32205

Første mødegang: 20-01-2022 19:00

Mødegange: 10

Lektioner: 27,50

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Fars Fredag / Kryb og plank - for far og barn 21-01-2022 10:00 fr apa Se Mere Luk
Navn:Fars Fredag / Kryb og plank - for far og barn Start: 21-01-2022 10:00 Skole: apa Se Mere Luk
Fars Fredag / Kryb og plank - for far og barn

Babyleg og træning for far. Vi laver motoriske øvelser, der stimulerer barnets sanser, samtidig med at far får brugt sine muskler. Nogle øvelser vil være med baby og andre "bare" til far - det afhænger af barnets alder og dagsform. Øvelserne tilrettelægges, så de passer til børnenes udviklingstrin, men også til hvilken form, far kommer med. Stine er uddannet psykomotorisk terapeut og underviser i motorik, fødselsforberedelse og efterfødsel. HUSK TRÆNINGSTØJ! I er velkomne til at komme før - og også blive efter undervisningen for at give mad og snakke med de andre fædre.

fredag 21-01-2022 kl. 10:00 til
fredag 11-02-2022 kl. 11:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32721

Første mødegang: 21-01-2022 10:00

Mødegange: 4

Lektioner: 5,00

Underviser: Stine Panduro Vinding

Tilmeld nu
Lær at træne hjernen vha. Smart training 21-01-2022 13:00 fr GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Lær at træne hjernen vha. Smart training Start: 21-01-2022 13:00 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Lær at træne hjernen vha. Smart training

Kurset begynder, når vi har nok tilmeldinger, du får besked. Vent med betaling indtil da. Lær at træne hjernen vha. Smart training. Smart training er undervisning i, hvordan du træner hjernen ved hjælp af fysiske øvelser. Metodenbestår af en række forskellige øvelser, der alle er bygget op omkring områderne motorik, sansning og logik. Disse områder er centrale i undervisningen og det er en kombination af disse, der skaber og udvikler den enkelte øvelse. Undervisningen bygges op så øvelserne hele tiden bliver mere udfordrende og du lærer om, hvad de gør ved din hjerne. Din motoriske, sensoriske og logiske formåen udfordres og stimuleres ved at bringe disse i spil samtidigt i udførelsen af øvelserne. Områder som bliver styrket ved bevægelse efter principperne i SMART training: Balance og koordination Motivation og indlæringsevne Koncentration og hukommelse Effektivitet og stabilitet i rutineopgaver Adgang til lagrede erfaringer og viden Mere stabilt samsyn og dermed bedre timing og styring af bevægelser Overblik og evne til at strukturere komplekse opgaver Underviseren er fysioterapeut Kurset henvender sigbland andettil deltagere med skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

fredag 21-01-2022 kl. 13:00 til
fredag 22-04-2022 kl. 14:00

Lokation:

Vestervig-Agger Aktivitetscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22133

Første mødegang: 21-01-2022 13:00

Mødegange: 12

Lektioner: 15,96

Underviser: Nina Krogh Bertelsen

Tilmeld nu
Tarmskylning 22-01-2022 08:00 Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Navn:Tarmskylning Start: 22-01-2022 08:00 Skole: Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Tarmskylning

Tarmskylning er en indre "hovedrengøring" med det formål at rense ud, løsne spændinger og give de indre organer tiltrængt hvile. Du drikker varmt fysiologisk saltvand.I kombination med5 enkle yogaøvelserskylles kroppen igennem.Efter tarmskylningen skyller du på en enkel måde maven og næsen, og efter et hvil spiser du et specielt tillavet måltid. Dutager det med ro resten af dagen -og denæste 10 dage følger du en speciel vegetabilsk diæt. Tarmskylningenog denefterfølgendediæt giver en effektiv udrensning af kroppen. Klare sanser, større følsomhed og mere energi er resultatet. Hvis du ikke har lavet tarmskylning hos os tidligere, er det vigtigt, at du kommer til introduktion dagen før tarmskylningen, om fredagen kl. 17.00 - ca. 18.30. Inden da er det en god ide at læse brochuren om tarmskylning eller artiklen på vores hjemmeside: https://www.yoga.dk/laesesalen/tarmskylning-shankaprakshalana/

lørdag 22-01-2022 kl. 08:00 til
lørdag 22-01-2022 kl. 15:00

Lokation:

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22197

Første mødegang: 22-01-2022 08:00

Mødegange: 1

Lektioner: 8,00

Underviser: Carsten Caroc

Tilmeld nu
Kropstræning - for den morgenfriske 22-01-2022 09:00 apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning - for den morgenfriske Start: 22-01-2022 09:00 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning - for den morgenfriske

Lørdagstræning for den morgenfriske For dig der ikke orker at træne efter en lang dag på jobbet eller bare har mest energi om morgenen. Også ideelt supplement til eksempelvis løb eller for dig, der gerne vil på apa to gange om ugen. Velegnet som fortsætterhold til kropstræningshold 6-9 mdr. og 6-12 mdr. En undervisningsgang kan se sådan ud: Ca. 1 time med opvarmning og konditionstræning i højt tempo Stræk og styrkegivende gulvøvelser, typisk mave, ryg og balder Medbring stødabsorberende sko. Bemærk datoer for undervisningen!

lørdag 22-01-2022 kl. 09:00 til
lørdag 12-03-2022 kl. 11:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32206

Første mødegang: 22-01-2022 09:00

Mødegange: 5

Lektioner: 13,75

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Salsa workshop - Switch begynder 22-01-2022 10:00 Fredensborg Aftenskole Se Mere Luk
Navn:Salsa workshop - Switch begynder Start: 22-01-2022 10:00 Skole: Fredensborg Aftenskole Se Mere Luk
Salsa workshop - Switch begynder

Salsa workshop - Switch begynder Workshoppen er for salsadansere på let øvet niveau.

lørdag 22-01-2022 kl. 10:00 til
lørdag 22-01-2022 kl. 11:30

Lokation:

Fredensborg Gl. Biograf

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221126

Første mødegang: 22-01-2022 10:00

Mødegange: 1

Lektioner: 1,75

Underviser: Lotte Willumsen

Tilmeld nu
Salsa workshop - Switch let øvet/øvet 22-01-2022 11:45 Fredensborg Aftenskole Se Mere Luk
Navn:Salsa workshop - Switch let øvet/øvet Start: 22-01-2022 11:45 Skole: Fredensborg Aftenskole Se Mere Luk
Salsa workshop - Switch let øvet/øvet

Salsa workshop - Switch let øvet/øvet

lørdag 22-01-2022 kl. 11:45 til
lørdag 22-01-2022 kl. 13:15

Lokation:

Fredensborg Gl. Biograf

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221127

Første mødegang: 22-01-2022 11:45

Mødegange: 1

Lektioner: 1,75

Underviser: Nicky Bondesen

Tilmeld nu
BabyCafe 24-01-2022 08:30 ma DOF Viborg Se Mere Luk
Navn:BabyCafe Start: 24-01-2022 08:30 Skole: DOF Viborg Se Mere Luk
BabyCafe

Her er der tid og plads til både dig og din baby. Tuml, leg og sang med baby samt opstramning, styrke og kondition for mor. Afsluttet med hygge for os alle. Der vil være et miks af forskellige træningsformer, intervaltræning og cross fit. Bækkenbunden og maven er i særlig fokus. Det er muligt at have baby med på armen eller ved siden, hvis der skulle være behov for det. Til tider bruger vi ogsåbaby som vægtstang. For baby vil vi lave babymassage, sanglege samt babygymnastik. Og hvis du har en særlig leg/aktivitet, du vil dele med os andre, er det mere end velkommen. Ønsker du kun at købe 5 gange,koster det kr. 435,-. Ring til kontoret på 70 22 21 09 Der må kun bruges lyse skosåler på gulvet. Parkering er mulig, lige rundt om hjørnet ved Kop & Kande, på Preislers Plads.

mandag 24-01-2022 kl. 08:30 til
mandag 04-04-2022 kl. 10:30

Lokation:

DOF Viborg

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: c21662q

Første mødegang: 24-01-2022 08:30

Mødegange: 10

Lektioner: 25,00

Underviser: Louise Juul Balslev

Tilmeld nu
Efterfødsel fl.g. 24-01-2022 09:30 ma apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel fl.g. Start: 24-01-2022 09:30 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel fl.g.

Efterfødselskursus for flergangsfødende OBS! Førsteundervisningsgang er en fredag, herefter bliver undervisningsdagen onsdag. Til dig, der er blevet mor igen Et kursus med tid og plads til både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre flerbørnsmødre Vælg et kursus, der starter ca. 3-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det ændrede liv med endnu et barn i familien. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, at blive mor til et barn mere, samspillet i familien, hverdagen, amning og flaske, søvn – både din og barnets, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig, kærlighedslivet, bedsteforældre. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema - Kropstræning 3 - 6 mdr. med eller uden motorikfor din baby.

mandag 24-01-2022 kl. 09:30 til
mandag 21-03-2022 kl. 12:15

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32601

Første mødegang: 24-01-2022 09:30

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Gitte Pedersen

Tilmeld nu
Pilates 24-01-2022 10:30 ma GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Pilates Start: 24-01-2022 10:30 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Pilates

Pilates er en træningsmetode, som styrker og smidiggør musklerne, samtgiver bedre balance og udholdenhed. På kurserne kommer vi hele kroppen igennem, får sved på panden uden hop og spring, men i roligt tempo. Man lærer hvorledes ryg- og ledproblemer forebygges og afhjælpes ved hjælp af stabiliserende øvelser. Vi arbejder med forskellig sværhedsgrad, så øvelserne tilpasses deltagernes forudsætninger. Medbring liggeunderlag og pude. Underviseren, Karoline Sørensen er psykomotorisk terapeut.dap og fysiopilates instruktør. Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

mandag 24-01-2022 kl. 10:30 til
mandag 04-04-2022 kl. 12:00

Lokation:

Plantagehuset

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22152

Første mødegang: 24-01-2022 10:30

Mødegange: 10

Lektioner: 20,00

Underviser: Karoline Sørensen

Tilmeld nu
Parhold 24-01-2022 16:15 ma apa Se Mere Luk
Navn:Parhold Start: 24-01-2022 16:15 Skole: apa Se Mere Luk
Parhold

Parhold – fødsels- og forældreforberedelse Til jer, der gerne vil forberede jer sammen I bliver forberedt til fødslen og den første tid som forældre Kurset veksler mellem øvelser, viden om fødslen og samtale På dette hold skal du tilmelde både dig selv og din partner - prisen er pr. person.Vælg et kursus, der slutter ca. 14 dage før din termin. 4 undervisningsgange I løbet af 4 undervisningsgange bliver I forberedt til fødslen og den første tid med det lille barn. Forberedelse til fødslen Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet og forskellige måder at støtte det på. I lærer, hvordan tryk, massage og berøringer kan påvirke den fødendes egne vestimulerende og smertestillende hormoner. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og så afprøver vi pressemåder og forskellige fødestillinger. Viden om fødslen Undervejs får I viden om fødslen og dens faser. Også viden, som I ikke umiddelbart kan læse jer til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende. Den første tid Den første tid med det lille barn er alt meget nyt. Hør, hvordan en nyfødt meddeler sig til omverdenen, og hvordan I som nye forældre kan berolige det lille barn. Amning eller mælk til det lille barn er også et emne, vi taler sammen om. Vi starter hver gang med et par øvelser, og der kan være en afspænding. Kurser efter fødslen Ca. 6 uger efter sidste undervisningsgang begynder et efterfødselskursus for mødre og børn. Spørg jeres underviser om kursusstart og tilmelding.

mandag 24-01-2022 kl. 16:15 til
mandag 21-02-2022 kl. 18:40

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32431

Første mødegang: 24-01-2022 16:15

Mødegange: 4

Lektioner: 13,00

Underviser: Anja Gadfelt

Tilmeld nu
Ondt i ryggen 24-01-2022 16:15 ma GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Ondt i ryggen Start: 24-01-2022 16:15 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Ondt i ryggen

Kurset er for dig, der har tilbagevendende gener fra ryggen, men som kan klare de almindelige hverdagsfunktioner og kan klare at træne ryggen. Hver lektion indeholder teori samt praktik. Der undervises i ryggens anatomi og funktion. I træningsdelen arbejdes specielt med stabilitet af kropsstammen, her indgår den store træningsbold som et vigtigt element. Der er plads til individualisering dvs. den enkelte deltagers symptomer bruges som udgangspunkt for undervisningen / træningen ligesom de daglige krav til kroppen indgår som en vigtig del i undervisningen. Laila Kragh Thøgersen arbejder til daglig som fysioterapeut på sygehuset. Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

mandag 24-01-2022 kl. 16:15 til
mandag 16-05-2022 kl. 17:15

Lokation:

Lailas Fys i Østerild

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22166

Første mødegang: 24-01-2022 16:15

Mødegange: 14

Lektioner: 18,62

Underviser: Laila Kragh Thøgersen

Tilmeld nu
Spænd op/Spænd af 24-01-2022 16:30 ma GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Spænd op/Spænd af Start: 24-01-2022 16:30 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Spænd op/Spænd af

Etkursus for dig, der gerne vil styrke og smidiggøre kroppen og lære, hvordan du undgår skader. Vi arbejder med balance, kredsløb mm og slutter hver gang med afspænding. Medbring liggeunderlag og pude. Karoline Sørensen erpsykomotorisk terapeut.dap (det man tidligere har kaldt afspændingspædagog.dap).

mandag 24-01-2022 kl. 16:30 til
mandag 04-04-2022 kl. 18:00

Lokation:

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22140

Første mødegang: 24-01-2022 16:30

Mødegange: 10

Lektioner: 20,00

Underviser: Karoline Sørensen

Tilmeld nu
Ondt i ryggen 24-01-2022 17:20 ma GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Ondt i ryggen Start: 24-01-2022 17:20 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Ondt i ryggen

Kurset er for dig, der har tilbagevendende gener fra ryggen, men som kan klare de almindelige hverdagsfunktioner og kan klare at træne ryggen. Hver lektion indeholder teori samt praktik. Der undervises i ryggens anatomi og funktion. I træningsdelen arbejdes specielt med stabilitet af kropsstammen, her indgår den store træningsbold som et vigtigt element. Der er plads til individualisering dvs. den enkelte deltagers symptomer bruges som udgangspunkt for undervisningen / træningen ligesom de daglige krav til kroppen indgår som en vigtig del i undervisningen. Laila Kragh Thøgersen arbejder til daglig som fysioterapeut på sygehuset. Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

mandag 24-01-2022 kl. 17:20 til
mandag 16-05-2022 kl. 18:20

Lokation:

Lailas Fys i Østerild

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22167

Første mødegang: 24-01-2022 17:20

Mødegange: 14

Lektioner: 18,62

Underviser: Laila Kragh Thøgersen

Tilmeld nu
Efterfødsel fl.g. 25-01-2022 09:30 ti apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel fl.g. Start: 25-01-2022 09:30 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel fl.g.

Efterfødselskursus for flergangsfødende OBS! De sidste tre undervisningsgange ligger på mandag kl. 09.30! Til dig, der er blevet mor igen Et kursus med tid og plads til både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre flerbørnsmødre Vælg et kursus, der starter ca. 3-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det ændrede liv med endnu et barn i familien. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, at blive mor til et barn mere, samspillet i familien, hverdagen, amning og flaske, søvn – både din og barnets, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig, kærlighedslivet, bedsteforældre. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema - Kropstræning 3 - 6 mdr. med eller uden motorikfor din baby.

tirsdag 25-01-2022 kl. 09:30 til
mandag 21-03-2022 kl. 12:15

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32600

Første mødegang: 25-01-2022 09:30

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Anja Gadfelt

Tilmeld nu
Kropstræning med babymotorik 6 - 9 mdr. 25-01-2022 12:00 ti apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning med babymotorik 6 - 9 mdr. Start: 25-01-2022 12:00 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning med babymotorik 6 - 9 mdr.

Kropstræning/babymotorik -6 -9 mdr. Til dig, der gerne vil have inspiration til at stimulere dit barns motoriske udvikling, og samtidig træner duefter fødslen du træner din efterfødselskrop du får viden og idéer til at understøtte dit barns motoriske udvikling du fårinspiration til lege med dit barn Kroppen Vi arbejder hele kroppen igennem hver gang, nu med større intensitet. Der er fokus på mave- og rygmuskler, bækkenbunden, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme nakker og skuldre. Babymotorik Du får lette redskaber og vejledning i, hvordan du på en legende mådeunderstøtter dit barn i dets motoriske udvikling. Udgangspunktet er barnets medfødte sanser og reflekser.Vi leger og stimulerer børnene, men er også opmærksomme på barnets parathed, og hvordan vi skruer op og ned for barnets energiniveau. En undervisningsgang kan se sådan ud: For barn: forskellige lege der understøtter børnenes sanser og er tilpasset deres motoriske udviklingstrin pause hvor børnene spiser For mor: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og moderat træning af mave- , balle – og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen HUSK TRÆNINGSTØJ!

tirsdag 25-01-2022 kl. 12:00 til
tirsdag 22-03-2022 kl. 13:50

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32716

Første mødegang: 25-01-2022 12:00

Mødegange: 8

Lektioner: 20,00

Underviser: Sandra Poulsen

Tilmeld nu
Ondt i knæ eller hofter 25-01-2022 13:10 ti GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Ondt i knæ eller hofter Start: 25-01-2022 13:10 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Ondt i knæ eller hofter

Kurset er for dig, der til daglig er generet af smerter i knæ eller hofte,og for dig, derhar brug for at blive stærkere i dine muskler omkring hofte og knæ. Du har måske fået konstateret slidgigt i knæ eller hofte, eller måske har du fået udskiftet knæ og/ellerhofte og føler, du fortsat har brug for vejledning i træningen. På kurset bliver du undervist i, hvordan du træner dine muskler i benene på en hensigtsmæssig måde, og hvordan du takler de daglige udfordringer for knæ og hofter. Kurset foregår 1 gang ugentligt og består hver gang af teoretisk undervisning og praktisk træning, derudover børdutræne hjemme 1-2 gange ugentlig for at få det bedste ud af forløbet. Øvelserne tilpasses den enkelte deltager. Vi finder det niveau, der passer til dig. Underviseren er fysioterapeut. Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

tirsdag 25-01-2022 kl. 13:10 til
tirsdag 26-04-2022 kl. 14:25

Lokation:

Lailas Fys i Østerild

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22165

Første mødegang: 25-01-2022 13:10

Mødegange: 12

Lektioner: 19,92

Underviser: Laila Kragh Thøgersen

Tilmeld nu
Ondt i ryggen 25-01-2022 14:30 ti GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Ondt i ryggen Start: 25-01-2022 14:30 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Ondt i ryggen

Kurset er for dig, der har tilbagevendende gener fra ryggen, men som kan klare de almindelige hverdagsfunktioner og kan klare at træne ryggen. Hver lektion indeholder teori samt praktik. Der undervises i ryggens anatomi og funktion. I træningsdelen arbejdes specielt med stabilitet af kropsstammen, her indgår den store træningsbold som et vigtigt element. Der er plads til individualisering dvs. den enkelte deltagers symptomer bruges som udgangspunkt for undervisningen / træningen ligesom de daglige krav til kroppen indgår som en vigtig del i undervisningen. Laila Kragh Thøgersen arbejder til daglig som fysioterapeut på sygehuset. Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

tirsdag 25-01-2022 kl. 14:30 til
tirsdag 26-04-2022 kl. 15:30

Lokation:

Lailas Fys i Østerild

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22168

Første mødegang: 25-01-2022 14:30

Mødegange: 12

Lektioner: 15,96

Underviser: Laila Kragh Thøgersen

Tilmeld nu
Varmtvandstræning hensynstagende 26-01-2022 12:00 on Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Varmtvandstræning hensynstagende Start: 26-01-2022 12:00 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Varmtvandstræning hensynstagende

Skånsom træningi det varme bassin (M+K) Holdet henvender sig til både mænd og kvinder, der har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske lidelser, som hæmmer bevægelsesfriheden. Varmtvandstræning er en populær træningsform blandt mennesker med muskel- og ledproblemer, fordi de oplever: - Smertelindring - Afspænding - Velvære - Bevægelsesfrihed Tilpassede øvelser ved varmtvandsinstruktør Eva Noe Sørensen Vi bevæger os på en skånsom mådei bassinet, ogøvelserne tilpasses hver enkelt kursistsforudsætninger. Da vandets opdrift gør det lettere at klare øvelserne, vil du opleve, at du kan bevæge dig mere frit og træne din krop uden smerter. Vandet beskytter din krop mod voldsomme bevægelser, og varmtvandstræning er derfor enoptimal måde at tage vare på dineled og muskler. Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen, og man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning. Bemærk venligst Dette hold er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Det kræves,at deltageren underskriver en 'tro og love erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse Der må højst være8 deltagere på hvert hold

onsdag 26-01-2022 kl. 12:00 til
onsdag 29-06-2022 kl. 12:45

Lokation:

Fredericia Sundhedshus

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-65

Første mødegang: 26-01-2022 12:00

Mødegange: 20

Lektioner: 20,00

Underviser: Eva Noe Sørensen

Tilmeld nu
Efterfødsel for solomødre 26-01-2022 12:45 on apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel for solomødre Start: 26-01-2022 12:45 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel for solomødre

Efterfødselskursus for førstegangsfødende solomødre Til dig, der lige er blevet mor Et kursus med tid til at komme rundt om både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre Vælg et kursus, der starter ca. 4-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det nye og forandrede liv med et lille barn. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, søvn – både din og barnets, din nye identitet som mor, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig,amning og flaske, mor-barn familien, netværk og relationer. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema- Kropstræning 3 - 6 mdr.

onsdag 26-01-2022 kl. 12:45 til
onsdag 23-03-2022 kl. 15:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32540

Første mødegang: 26-01-2022 12:45

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Rikke Venøbo

Tilmeld nu
Førstegangsfødende 26-01-2022 18:45 on apa Se Mere Luk
Navn:Førstegangsfødende Start: 26-01-2022 18:45 Skole: apa Se Mere Luk
Førstegangsfødende

Til dig, der skal være mor for første gang Du bliver forberedt til fødslen og den første tid som forælder. Din fødselspartner deltager 2 aftener - den02.03. + 16.03. Vælg et kursus, der slutter ca. 14 dage før din termin. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange, heraf 2 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og den første tid med det lille barn. Bevidsthed og styrke Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster. Forberedelse til fødslen Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Vi afprøver pressemåder og forskellige fødestillinger. Viden om fødslen Du får viden om fødslen og dens faser. Også viden, som du ikke umiddelbart kan læse dig til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende. Den første tid Den allerførste tid med det lille barn, beroligelse og amning er også emner, vi taler sammen om. Fælles te På apa har vi et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter. Og ofte drikker vi rent faktisk te – og spiser lidt. En undervisningsgang kan se sådan ud: let opvarmning bevægelse og stræk af muskler og led kredsløbsøvelser bækkenbundsøvelser bevidst arbejde med åndedrættet afprøvning af ve- og hvilestillinger afspænding samtale med te og let spisning. 2 fællesaftener med din fødselspartner 5. og 7. undervisningsgang kommer din fødselspartner med. På de 2 fællesaftener prøver I sammen, hvad der kan støtte, lindre, berolige og stimulere undervejs i fødslen. Både i udvidelsesfasen og i pressefasen. Vi taler om, hvad der beroliger et lille barn, hud mod hud-kontakt, mælk til det spæde barn og jeres tanker om livet som familie. 1. undervisningsgang får du en lille folder med til din fødselspartner, som beskriver de 2 fællesaftener mere detaljeret. Se folderen Kurser efter fødslen Ca. 6 uger efter sidste undervisningsgang begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte. Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

onsdag 26-01-2022 kl. 18:45 til
onsdag 23-03-2022 kl. 21:10

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32403

Første mødegang: 26-01-2022 18:45

Mødegange: 8

Lektioner: 26,00

Underviser: Anja Gadfelt

Tilmeld nu
Babyrytmik 3 - 5 mdr. 27-01-2022 09:30 to apa Se Mere Luk
Navn:Babyrytmik 3 - 5 mdr. Start: 27-01-2022 09:30 Skole: apa Se Mere Luk
Babyrytmik 3 - 5 mdr.

Til dig, der vil have inspiration til at stimulere dit barns motoriske udvikling gennem musik, bevægelse og leg OBS! ingen undervisning den 20. januar. Vi stimulerer børnenes sanser og motorik og styrker nærværet og kommunikationen gennem musik og sang. Sanglege er en simpel form for regellege, som danner forudsigelige mønstre og styrker genkendeligheden hos det lille barn. Musikken og legene er enkle og overskuelige og stimulerer barnets medfødte, naturlige lyst til musik og til at bevæge sig. Vi tager afsæt i de tre primære sanser: vestibulær-, muskel/led- og følesansen, som er grundlaget for barnets motoriske udvikling. En undervisningsgang kan se sådan ud: Vi starter med at få hilst på alle børn, lande i rummet og få skabt en god stemning De næste par sanglege har fokus på nærvær ogberøring mellem dig og dit barn Så er det tid til vilde pardanse med fokus på vestibulærsansen Kolbøtter bliver introduceret løbende gennem forløbet med fokus på alle tre primære sanser En rolig sanselig øvelse med fokus på nærvær og dæmpet stimulation Kort pause med lidt at drikke og et kort oplæg om sanser, motorik og udvikling Endnu en sanselig leg med fokus på stimulation af følesansen Så er det tid til tempo igen med en leg, hvor gruppedynamikken er i fokus Vi slutter af med, at børnene bliver trukket roligt rundt på tæpper i lokalet ledsaget af stille musik, som understreger roen Til sidst synger vi en sang, og vifår sagt farvel til hinanden og tak for i dag I vil lære mange nye lege og sange, men med gentagelser, da tryghed og genkendelighed er grundlaget for udvikling hos det lille barn. I får sved på panden og viden om, hvordan og hvorfor det er vigtigt at stimulere barnets sanser og motorik. Børnene har kun ble på i undervisningen. Skriv venligst, hvis du har tvillinger med på dette hold.

torsdag 27-01-2022 kl. 09:30 til
torsdag 17-03-2022 kl. 10:25

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32300

Første mødegang: 27-01-2022 09:30

Mødegange: 7

Lektioner: 8,75

Underviser: Sandra Poulsen

Tilmeld nu
BabyCafe 27-01-2022 09:45 to DOF Viborg Se Mere Luk
Navn:BabyCafe Start: 27-01-2022 09:45 Skole: DOF Viborg Se Mere Luk
BabyCafe

Her er der tid og plads til både dig og din baby. Tuml, leg og sang med baby samt opstramning, styrke og kondition for mor. Afsluttet med hygge for os alle. Der vil være et miks af forskellige træningsformer, intervaltræning og cross fit. Bækkenbunden og maven er i særlig fokus. Det er muligt at have baby med på armen eller ved siden, hvis der skulle være behov for det. Til tider bruger vi ogsåbaby som vægtstang. For baby vil vi lave babymassage, sanglege samt babygymnastik. Og hvis du har en særlig leg/aktivitet, du vil dele med os andre, er det mere end velkommen. Ønsker du kun at købe 5 gange,koster det kr. 435,-. Ring til kontoret på 70 22 21 09 Der må kun bruges lyse skosåler på gulvet. Parkering er mulig, lige rundt om hjørnet ved Kop & Kande, på Preislers Plads.

torsdag 27-01-2022 kl. 09:45 til
torsdag 07-04-2022 kl. 11:45

Lokation:

DOF Viborg

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: c21662n

Første mødegang: 27-01-2022 09:45

Mødegange: 10

Lektioner: 25,00

Underviser: Louise Juul Balslev

Tilmeld nu
Babyrytmik 9-12 mdr. 27-01-2022 11:40 to apa Se Mere Luk
Navn:Babyrytmik 9-12 mdr. Start: 27-01-2022 11:40 Skole: apa Se Mere Luk
Babyrytmik 9-12 mdr.

Til dig, der vil have inspiration til at stimulere dit barns motoriske udvikling gennem musik, bevægelse og leg Vi stimulerer børnenes sanser og motorik og styrker nærværet og kommunikationen gennem musik og sang. Sanglege er en simpel form for regellege, som danner forudsigelige mønstre og styrker genkendeligheden hos det lille barn. Musikken og legene er enkle og overskuelige og stimulerer barnets medfødte, naturlige lyst til musik og til at bevæge sig. Vi tager afsæt i de tre primære sanser: vestibulær-, muskel/led- og følesansen, som er grundlaget for barnets motoriske udvikling. En undervisningsgang kan se sådan ud: Vi starter med en glad sang, som fanger børnenes nysgerrighed og synger derefter en navnesang De næste par sanglege har fokus på nærvær ogberøring mellem dig og dit barn Så er det tid til mere fysisk leg i rundkredsen En rolig sanselig øvelse med fokus på nærvær og dæmpet stimulation Kort pause med lidt at drikke Vi leger med bolde, faldskærm og tørklæde på nye måder, spiler med rasleæg og slår på trommer Vi slutter af med, at børnene bliver trukket roligt rundt på tæpper i lokalet ledsaget af stille musik, som understreger roen Til sidst får vi sagt farvel til hinanden og tak for i dag I vil lære mange nye lege og sange, men med gentagelser, da tryghed og genkendelighed er grundlaget for udvikling hos det lille barn. I får sved på panden og viden om, hvordan og hvorfor det er vigtigt at stimulere barnets sanser og motorik. Børnene har kun ble på i undervisningen. Skriv venligst, hvis du har tvillinger med på dette hold.

torsdag 27-01-2022 kl. 11:40 til
torsdag 10-03-2022 kl. 12:35

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32315

Første mødegang: 27-01-2022 11:40

Mødegange: 6

Lektioner: 7,50

Underviser: Sandra Poulsen

Tilmeld nu
Aqua Zumba Gold 27-01-2022 12:15 to Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Aqua Zumba Gold Start: 27-01-2022 12:15 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Aqua Zumba Gold

- alle kan deltage! På en lektion vil du få brugt alle muskler i kroppen, helt uden at belaste led og uden at få sved på panden. Vandets opdrift gør, at kroppen vejer mindre, når man er under vand. Derfor oplever man, at man kan bevæge sig mere frit i vandet. Træningenforgår i det dybe bassin i Fredericia Badeland og til den traditionelle salsa, samba og merenguemusik. AquaZumba er inspireret af Zumba Fitness og Aqua Fitness. På dette holdharvi sattempoet lidt ned -det har fået navnet Aqua Zumba Gold - fordi alle kan deltage!

torsdag 27-01-2022 kl. 12:15 til
torsdag 07-04-2022 kl. 13:00

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-60

Første mødegang: 27-01-2022 12:15

Mødegange: 10

Lektioner: 10,00

Underviser: Kirstine Rosenfeldt

Tilmeld nu
Parasvømning for børn (6 - 9 år) 27-01-2022 14:45 to Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Parasvømning for børn (6 - 9 år) Start: 27-01-2022 14:45 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Parasvømning for børn (6 - 9 år)

Parasvømning Parasvømning er svømning for børn med behov for særlig tilrettelagt undervisning. Svømningen består af undervisning, hovedsageligt gennem leg, med fokus på at skabe tryghed i vandet samt træning af svømmefærdigheder. Børn med fysiske og psykiske udfordringer kan opleve glæde ved at deltage i svømmeundervisning, da vandets egenskaber medfører øget bevægelsesfrihed. Derfor vil de fleste børn kunne deltage, uanset funktionsniveau. Vi har gode rammer og faciliteter, da vi har både omklædningsrum og svømmehal for os selv, så der er en minimal mængde af støj og sanseindtryk, som vil kunne forstyrre børnene. Bassinet er 1,00-1,10 cm. dybt og ca. 29 g. varmt. Parasvømning er for alle, uanset funktionsniveau og behov. Kirstine er uddannet svømmeinstruktør og Halliwick instruktør og har blandt andet deltaget i kurset Børn med særlige behov (Parasport og Dansk Svømmeunion). Derudover er hun uddannet ergoterapeut og er i gang med at afslutte sin kandidatuddannelse i Idræt og sundhed, hvor hun skal skrive speciale om Parasvømning i samarbejde med Parasport Danmark.

torsdag 27-01-2022 kl. 14:45 til
torsdag 07-04-2022 kl. 15:20

Lokation:

Center for høretab / Fredericiaskolen

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-120

Første mødegang: 27-01-2022 14:45

Mødegange: 10

Lektioner: 7,70

Underviser: Kirstine Rosenfeldt

Tilmeld nu
Familiegymnastik 2 & 3 år med sansemotorik & leg 27-01-2022 15:10 to apa Se Mere Luk
Navn:Familiegymnastik 2 & 3 år med sansemotorik & leg Start: 27-01-2022 15:10 Skole: apa Se Mere Luk
Familiegymnastik 2 & 3 år med sansemotorik & leg

Til dig, der gerne vil have det sjovt med dit barn, mens du understøtter og stimulerer dit barns motorik og sanser Tilmeld først dig selv og dernæst dit barn. For fuld kraft hopper, drejer, danser og synger vi med nærvær mellem forældre og barn. Fokus i undervisningen er at understøtte dit barns jeg-kompetencer og kropsfornemmelser gennem styrkekrævende leg. Som forældreinspireres du til leg og stimulation af sansemotorikken, og du får en større bevidsthed om, hvordan du skruer op og ned for dit barns energiniveau. Vi slutter med stille afspændingsøvelser. Rammerne for undervisningen er enkle og klare og hjælper dit barn med at deltage og engagere sig på den måde, der passer bedst til dets personlighed. En undervisningsgang kan se sådan ud: navnesang med fagter og bevægelser løbelege rim og remselege der udfordrer balancen dyresanglege til musik boldlege fri leg med redskaber afspænding og ned i tempo farvelsang OBS! For at børnenefår det bedst mulige udbytte af undervisningen, er holdetbaseret på ét barn pr. voksen deltager. Max 12 voksne og 12 børn pr. hold. Både børn og voksne deltager aktivt i undervisningen.

torsdag 27-01-2022 kl. 15:10 til
torsdag 10-03-2022 kl. 16:05

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32020

Første mødegang: 27-01-2022 15:10

Mødegange: 6

Lektioner: 7,50

Underviser: Sandra Poulsen

Tilmeld nu
Parasvømning for børn (10-15 år) 27-01-2022 15:25 to Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Parasvømning for børn (10-15 år) Start: 27-01-2022 15:25 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Parasvømning for børn (10-15 år)

Parasvømning Parasvømning er svømning for børn med behov for særlig tilrettelagt undervisning. Svømningen består af undervisning, hovedsageligt gennem leg, med fokus på at skabe tryghed i vandet samt træning af svømmefærdigheder. Børn med fysiske og psykiske udfordringer kan opleve glæde ved at deltage i svømmeundervisning, da vandets egenskaber medfører øget bevægelsesfrihed. Derfor vil de fleste børn kunne deltage, uanset funktionsniveau. Vi har gode rammer og faciliteter, da vi har både omklædningsrum og svømmehal for os selv, så der er en minimal mængde af støj og sanseindtryk, som vil kunne forstyrre børnene. Bassinet er 1,00-1,10 cm. dybt og ca. 29 g. varmt. Parasvømning er for alle, uanset funktionsniveau og behov. Kirstine er uddannet svømmeinstruktør og Halliwick instruktør og har blandt andet deltaget i kurset Børn med særlige behov (Parasport og Dansk Svømmeunion). Derudover er hun uddannet ergoterapeut og er i gang med at afslutte sin kandidatuddannelse i Idræt og sundhed, hvor hun skal skrive speciale om Parasvømning i samarbejde med Parasport Danmark.

torsdag 27-01-2022 kl. 15:25 til
torsdag 07-04-2022 kl. 16:00

Lokation:

Center for høretab / Fredericiaskolen

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-121

Første mødegang: 27-01-2022 15:25

Mødegange: 10

Lektioner: 7,70

Underviser: Kirstine Rosenfeldt

Tilmeld nu
Indre Stilhed follow up 27-01-2022 19:30 to Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Navn:Indre Stilhed follow up Start: 27-01-2022 19:30 Skole: Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Indre Stilhed follow up

Otteinspirationsaftener for dig som tidligere har deltaget i meditationskurset Indre Stilhed.

torsdag 27-01-2022 kl. 19:30 til
torsdag 24-03-2022 kl. 21:00

Lokation:

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22106

Første mødegang: 27-01-2022 19:30

Mødegange: 8

Lektioner: 16,00

Underviser: Franz Jervidalo

Tilmeld nu
Varmtvandstræning hensyntagende 28-01-2022 11:30 fr Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Varmtvandstræning hensyntagende Start: 28-01-2022 11:30 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Varmtvandstræning hensyntagende

Varmtvandstræning(M+K) Holdet henvender sig til både mænd og kvinder, der har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske lidelser, som hæmmer bevægelsesfriheden. Varmtvandstræning er en populær træningsform blandt mennesker med muskel- og ledproblemer, fordi de oplever: - Smertelindring - Afspænding - Velvære - Bevægelsesfrihed Tilpassede øvelser ved varmtvandsinstruktør Eva Noe Sørensen Vi bevæger os på en skånsom mådei bassinet, ogøvelserne tilpasses hver enkelt kursistsforudsætninger. Da vandets opdrift gør det lettere at klare øvelserne, vil du opleve, at du kan bevæge dig mere frit og træne din krop uden smerter. Vandet beskytter din krop mod voldsomme bevægelser, og varmtvandstræning er derfor enoptimal måde at tage vare på dineled og muskler. Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen, og man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning. Bemærk venligst Dette hold er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Det kræves,at deltageren underskriver en 'tro og love erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse Der må højst være8 deltagere på hvert hold Der udleveres adgangsarmbånd til Badeland den første mødegang. Derefter skal armbånd afhentes ved instruktøren.

fredag 28-01-2022 kl. 11:30 til
fredag 24-06-2022 kl. 12:15

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-61

Første mødegang: 28-01-2022 11:30

Mødegange: 18

Lektioner: 18,00

Underviser: Eva Noe Sørensen

Tilmeld nu
Varmtvandstræning hensynstagende 28-01-2022 12:15 fr Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Varmtvandstræning hensynstagende Start: 28-01-2022 12:15 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Varmtvandstræning hensynstagende

Skånsom træningi det varme bassin (M+K) Holdet henvender sig til både mænd og kvinder, der har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske lidelser, som hæmmer bevægelsesfriheden. Varmtvandstræning er en populær træningsform blandt mennesker med muskel- og ledproblemer, fordi de oplever: - Smertelindring - Afspænding - Velvære - Bevægelsesfrihed Tilpassede øvelser ved varmtvandsinstruktørerEva Noe Sørensen Vi bevæger os på en skånsom mådei bassinet, ogøvelserne tilpasses hver enkelt kursistsforudsætninger. Da vandets opdrift gør det lettere at klare øvelserne, vil du opleve, at du kan bevæge dig mere frit og træne din krop uden smerter. Vandet beskytter din krop mod voldsomme bevægelser, og varmtvandstræning er derfor enoptimal måde at tage vare på dineled og muskler. Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen, og man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning. Bemærk venligst Dette hold er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Det kræves,at deltageren underskriver en 'tro og love erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse Der må højst være8 deltagere på hvert hold Der udleveres adgangsarmbånd til Badeland den første mødegang. Derefter skal armbånd afhentes ved instruktøren.

fredag 28-01-2022 kl. 12:15 til
fredag 24-06-2022 kl. 13:00

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-58

Første mødegang: 28-01-2022 12:15

Mødegange: 18

Lektioner: 18,00

Underviser: Eva Noe Sørensen

Tilmeld nu
Babysvømning 3-6 mdr. 28-01-2022 14:00 fr apa Se Mere Luk
Navn:Babysvømning 3-6 mdr. Start: 28-01-2022 14:00 Skole: apa Se Mere Luk
Babysvømning 3-6 mdr.

Giv din baby vandglæde, vandtilvænning og svømmefærdigheder Dit barn vil lære at begå sig i det våde element på en tryg og sjov måde. Babysvømning er sundt for både krop, sjæl og humør - både for børn og voksne. Vand stimulerer dit barns motorik og sanser. Børn elsker friheden ved at bevæge sig i vand, og de oplever styrke, glæde og velvære. Når det sker på barnets præmisser, kan alle børn udvikle sig til vandhunde. Undervisningen foregår i børnenes tempo.Vi vil lege og lave sanglege. Vi vil træne svømmefærdigheder, flyde og dykke, og vi viltale om vandglæde ogvandtilvænning. Børnene skal have godkendte blebadebukser på, somkan købes i billetsalget i DGI-byen. Adgangsbillet til DGI-Byen sendes før 1. mødegang. OBS! Vi gør opmærksom på, at DGI-Byen er en offentlig og meget anvendt svømmehal, så der vil derfor være anden undervisning og andre gæster til stede i hallen.

fredag 28-01-2022 kl. 14:00 til
fredag 25-03-2022 kl. 14:25

Lokation:

DGI Byen

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32000

Første mødegang: 28-01-2022 14:00

Mødegange: 8

Lektioner: 8,00

Underviser: Sandra Poulsen

Tilmeld nu
Babysvømning 6-9 mdr. 28-01-2022 14:30 fr apa Se Mere Luk
Navn:Babysvømning 6-9 mdr. Start: 28-01-2022 14:30 Skole: apa Se Mere Luk
Babysvømning 6-9 mdr.

Giv din baby vandglæde, vandtilvænning og svømmefærdigheder Dit barn vil lære - eller fortsætte med at lære -at begå sig i det våde element på en tryg og sjov måde. Babysvømning er sundt for både krop, sjæl og humør - både for børn og voksne. Vand stimulerer dit barns motorik og sanser. Børn elsker friheden ved at bevæge sig i vand, og de oplever styrke, glæde og velvære. Når det sker på barnets præmisser, kan alle børn udvikle sig til vandhunde. Undervisningen foregår i børnenes tempo.Vi vil lege og lave sanglege. Vi vil træne svømmefærdigheder, flyde og dykke, og vi viltale om vandglæde ogvandtilvænning. Børnene skal have godkendte blebadebukser på, som kankøbes i billetsalget i DGI-byen. Adgangsbillet til DGI-Byen sendes før 1. mødegang. OBS! Vi gør opmærksom på, at DGI-Byen er en offentlig og meget anvendt svømmehal, så der vil derfor være anden undervisning og andre gæster til stede i hallen.

fredag 28-01-2022 kl. 14:30 til
fredag 25-03-2022 kl. 14:55

Lokation:

DGI Byen

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32002

Første mødegang: 28-01-2022 14:30

Mødegange: 8

Lektioner: 8,00

Underviser: Sandra Poulsen

Tilmeld nu
Eva - Ekstra gang 29-01-2022 09:00 apa Se Mere Luk
Navn:Eva - Ekstra gang Start: 29-01-2022 09:00 Skole: apa Se Mere Luk
Eva - Ekstra gang

Dette hold er kun for deltagere fra Eva Bernhardts hold, som af en eller anden grund ikke er i stand til at deltage på alle mødegange på det sædvanlige hold.

lørdag 29-01-2022 kl. 09:00 til
lørdag 29-01-2022 kl. 11:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32207

Første mødegang: 29-01-2022 09:00

Mødegange: 1

Lektioner: 2,75

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Varmtvandstræning hensynstagende 31-01-2022 09:15 ma Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Varmtvandstræning hensynstagende Start: 31-01-2022 09:15 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Varmtvandstræning hensynstagende

Skånsom træningi det varme bassin (M+K) Holdet henvender sig til både mænd og kvinder, der har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske lidelser, som hæmmer bevægelsesfriheden. Varmtvandstræning er en populær træningsform blandt mennesker med muskel- og ledproblemer, fordi de oplever: - Smertelindring - Afspænding - Velvære - Bevægelsesfrihed Tilpassede øvelser ved sygeplejerske, idræts- og varmtvandsinstruktør Dorte Rørmann Olsen Vi bevæger os på en skånsom mådei bassinet, ogøvelserne tilpasses hver enkelt kursistsforudsætninger. Da vandets opdrift gør det lettere at klare øvelserne, vil du opleve, at du kan bevæge dig mere frit og træne din krop uden smerter. Vandet beskytter din krop mod voldsomme bevægelser, og varmtvandstræning er derfor enoptimal måde at tage vare på dineled og muskler. Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen, og man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning. Bemærk venligst Dette hold er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Det kræves,at deltageren underskriver en 'tro og love erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse Der må højst være8 deltagere på hvert hold Der udleveres adgangsarmbånd til Badeland den første mødegang. Derefter skal armbånd afhentes ved instruktøren.

mandag 31-01-2022 kl. 09:15 til
mandag 30-05-2022 kl. 10:00

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-50

Første mødegang: 31-01-2022 09:15

Mødegange: 15

Lektioner: 15,00

Underviser: Dorte Rørmann Olsen

Tilmeld nu
Varmtvandstræning hensynstagende 31-01-2022 10:00 ma Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Varmtvandstræning hensynstagende Start: 31-01-2022 10:00 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Varmtvandstræning hensynstagende

Skånsom træningi det varme bassin (M+K) Holdet henvender sig til både mænd og kvinder, der har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske lidelser, som hæmmer bevægelsesfriheden. Varmtvandstræning er en populær træningsform blandt mennesker med muskel- og ledproblemer, fordi de oplever: - Smertelindring - Afspænding - Velvære - Bevægelsesfrihed Tilpassede øvelser ved sygeplejerske, idræts- og varmtvandsinstruktør Dorte Rørmann Olsen Vi bevæger os på en skånsom mådei bassinet, ogøvelserne tilpasses hver enkelt kursistsforudsætninger. Da vandets opdrift gør det lettere at klare øvelserne, vil du opleve, at du kan bevæge dig mere frit og træne din krop uden smerter. Vandet beskytter din krop mod voldsomme bevægelser, og varmtvandstræning er derfor enoptimal måde at tage vare på dineled og muskler. Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen, og man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning. Bemærk venligst Dette hold er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Det kræves,at deltageren underskriver en 'tro og love erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse Der må højst være8 deltagere på hvert hold Der udleveres adgangsarmbånd til Badeland den første mødegang. Derefter skal armbånd afhentes ved instruktøren.

mandag 31-01-2022 kl. 10:00 til
mandag 30-05-2022 kl. 10:45

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-51

Første mødegang: 31-01-2022 10:00

Mødegange: 15

Lektioner: 15,00

Underviser: Dorte Rørmann Olsen

Tilmeld nu
Varmtvandstræning hensynstagende 31-01-2022 19:00 ma Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Varmtvandstræning hensynstagende Start: 31-01-2022 19:00 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Varmtvandstræning hensynstagende

Skånsom træningi det varme bassin (M+K) Holdet henvender sig til både mænd og kvinder, der har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske lidelser, som hæmmer bevægelsesfriheden. Varmtvandstræning er en populær træningsform blandt mennesker med muskel- og ledproblemer, fordi de oplever: - Smertelindring - Afspænding - Velvære - Bevægelsesfrihed Tilpassede øvelser ved varmtvandsinstruktørNanna Dybdahl Urhøj Vi bevæger os på en skånsom mådei bassinet, ogøvelserne tilpasses hver enkelt kursistsforudsætninger. Da vandets opdrift gør det lettere at klare øvelserne, vil du opleve, at du kan bevæge dig mere frit og træne din krop uden smerter. Vandet beskytter din krop mod voldsomme bevægelser, og varmtvandstræning er derfor enoptimal måde at tage vare på dineled og muskler. Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen, og man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning. Bemærk venligst Dette hold er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Det kræves,at deltageren underskriver en 'tro og love erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse Der må højst være8 deltagere på hvert hold Der udleveres adgangsarmbånd til Badeland den første mødegang. Derefter skal armbånd afhentes ved instruktøren.

mandag 31-01-2022 kl. 19:00 til
mandag 30-05-2022 kl. 19:45

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-53

Første mødegang: 31-01-2022 19:00

Mødegange: 15

Lektioner: 15,00

Underviser: Nanna Urhøj

Tilmeld nu
Kropsbevidsthed 01-02-2022 14:30 ti GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Kropsbevidsthed Start: 01-02-2022 14:30 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Kropsbevidsthed

Her undervises i, hvorledes man kanopbygge en stærkere og især mere stabil krop med øvelser, der passer til helbredstilstanden. Du lærer atforholde dig til kroppens faresignaler og at udføre daglige gøremål med mindst mulig belastning. Lektionernebestår således af praktiske øvelser med tilhørende relevant teori.Der holdes 10 minutters pause midtvejs. Medbring liggeunderlag og pude Karoline Sørensenpsykomotorisk terapeut.dap (det man tidligere har kaldtafspændingspædagog.dap). Kurset henvender sig til deltagere med fysiske skavanker, som kræver speciel hensyntagen, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Du bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

tirsdag 01-02-2022 kl. 14:30 til
tirsdag 05-04-2022 kl. 16:10

Lokation:

Plantagehuset

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22150

Første mødegang: 01-02-2022 14:30

Mødegange: 9

Lektioner: 18,00

Underviser: Karoline Sørensen

Tilmeld nu
Kropsbevidsthed 01-02-2022 16:30 ti GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Kropsbevidsthed Start: 01-02-2022 16:30 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Kropsbevidsthed

Her undervises i, hvorledes man kanopbygge en stærkere og især mere stabil krop med øvelser, der passer til helbredstilstanden. Du lærer atforholde dig til kroppens faresignaler og at udføre daglige gøremål med mindst mulig belastning. Lektionernebestår således af praktiske øvelser med tilhørende relevant teori. Se video Medbring liggeunderlag og pude. Karoline Sørensenpsykomotorisk terapeut.dap (det man tidligere har kaldtafspændingspædagog.dap). Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

tirsdag 01-02-2022 kl. 16:30 til
tirsdag 05-04-2022 kl. 18:00

Lokation:

Plantagehuset

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22151

Første mødegang: 01-02-2022 16:30

Mødegange: 9

Lektioner: 18,00

Underviser: Karoline Sørensen

Tilmeld nu
Kropstræning i moderat tempo 02-02-2022 16:45 on apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning i moderat tempo Start: 02-02-2022 16:45 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning i moderat tempo

Fra 14. graviditetsuge Kropstræning for gravide er et ‘rum’ for dig, hvor du kan lade graviditeten fylde i selskab med andre gravide. Træningen sigter mod større velvære, mere energi i hverdagen og kontakt til kroppen. Der er plads til dig med lyst til at mærke din styrke og at få pulsen lidt op, og også dig, der trænger til afspænding og at komme ned i gear. Træningen og øvelserne kan tilpasses, så du kan blive udfordret på et niveau der passer dig - holdet er derfor også for dig med lettere graviditetsgener. Vi vil arbejde med mavemusklernes opbygning og funktion, åndedrættet, bækkenet og bækkenbunden, venepumpefunktion, kropsholdning og hverdags-og arbejdsstillinger/bevægelser. Der trænes under vejledning af erfaren underviser – stemningen er uformel, og der er altid plads til spørgsmål. En undervisningsgang kan se sådan ud: • Opvarmning af hele kroppen uden hop eller løb • Kredsløbsøvelser for at forebygge eller afhjælpe ødemer • Lette funktionelle styrkeøvelser som understøtter kernemuskulaturens naturlige samarbejde • Stræk og mobilitetsøvelser • Afspænding OBS!Du kan træne med bare fødder eller træningssko.

onsdag 02-02-2022 kl. 16:45 til
onsdag 16-03-2022 kl. 18:15

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32106

Første mødegang: 02-02-2022 16:45

Mødegange: 6

Lektioner: 12,00

Underviser: Jannie Schlaikjær Simonsen

Tilmeld nu
Stærk og smidig 03-02-2022 09:00 to GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Stærk og smidig Start: 03-02-2022 09:00 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Stærk og smidig

Der undervises i styrke og smidighed ud fra en fysioterapeutisk vinkel, så der vil netop være meget fokus på den enkeltes formåen. Du vil desuden få en viden om og forståelse af kroppen, som du direkte vil kunne bruge i din dagligdag.Øvelserne vil være inspireret af både yoga og pilates, begge bevægelsesformerhar en gavnlig virkning muskelstyrke og smidighed. Du får også trænet din balance og arbejdet med vejrtrækningen. Underviseren erfysioterapeut Husktøj, du kan bevæge dig i, og medbring yogamåtte, tæppe og en pude. Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

torsdag 03-02-2022 kl. 09:00 til
torsdag 28-04-2022 kl. 10:30

Lokation:

Plantagehuset

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22158

Første mødegang: 03-02-2022 09:00

Mødegange: 11

Lektioner: 22,00

Underviser: Chalotte Hornstrup

Tilmeld nu
Pilates/Stærk og stabil 03-02-2022 11:30 to GOK Thisted Se Mere Luk
Navn:Pilates/Stærk og stabil Start: 03-02-2022 11:30 Skole: GOK Thisted Se Mere Luk
Pilates/Stærk og stabil

Der undervises i styrke og smidighed ud fra en fysioterapeutisk vinkel, så der vil netop være meget fokus på den enkeltes formåen. Du vil desuden få en viden om og forståelse af kroppen, som du direkte vil kunne bruge i din dagligdag.Øvelserne vil være inspireret af både yoga og pilates, begge bevægelsesformerhar en gavnlig virkning muskelstyrke og smidighed. Du får også trænet din balance og arbejdet med vejrtrækningen. Underviseren erfysioterapeut Kurset henvender sig primært til deltagere med fysiske skavanker, som kræver specielle hensyn, og foregår derfor på et lille hold (max. 9 deltagere). Hvis du har skavanker, som underviseren skal tage hensyn til, bedes du udfylde en "handicaperklæring" - find den her

torsdag 03-02-2022 kl. 11:30 til
torsdag 28-04-2022 kl. 13:00

Lokation:

Multicentret Østerild

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22164

Første mødegang: 03-02-2022 11:30

Mødegange: 11

Lektioner: 22,00

Underviser: Chalotte Hornstrup

Tilmeld nu
Fredagsholdet 04-02-2022 09:30 fr apa Se Mere Luk
Navn:Fredagsholdet Start: 04-02-2022 09:30 Skole: apa Se Mere Luk
Fredagsholdet

Kropslig træning - et spørgsmål om kvalitet i bevægelsen, hvad enten det drejer sig om kroppen i dagligdagen eller kroppen i træningssituationen. Vi sætter bevægelsesmaskinen i gang med alt, hvad det indebærer: løb – gang – dans – øvelser – fri bevægelse – koordination og afspænding. Musik af vidt forskellig karakter vil indgå. Arbejdsformen er dansende og kontinuerlig.

fredag 04-02-2022 kl. 09:30 til
fredag 06-05-2022 kl. 11:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32208

Første mødegang: 04-02-2022 09:30

Mødegange: 12

Lektioner: 24,00

Underviser: Putte Hassenkam

Tilmeld nu
Varmtvandstræning hensynstagende 04-02-2022 09:45 fr Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Varmtvandstræning hensynstagende Start: 04-02-2022 09:45 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Varmtvandstræning hensynstagende

Skånsom træningi det varme bassin (M+K) Holdet henvender sig til både mænd og kvinder, der har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske lidelser, som hæmmer bevægelsesfriheden. Varmtvandstræning er en populær træningsform blandt mennesker med muskel- og ledproblemer, fordi de oplever: - Smertelindring - Afspænding - Velvære - Bevægelsesfrihed Tilpassede øvelser ved varmtvandsinstruktørerEva Noe Sørensen Vi bevæger os på en skånsom mådei bassinet, ogøvelserne tilpasses hver enkelt kursistsforudsætninger. Da vandets opdrift gør det lettere at klare øvelserne, vil du opleve, at du kan bevæge dig mere frit og træne din krop uden smerter. Vandet beskytter din krop mod voldsomme bevægelser, og varmtvandstræning er derfor enoptimal måde at tage vare på dineled og muskler. Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen, og man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning. Bemærk venligst Dette hold er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Det kræves,at deltageren underskriver en 'tro og love erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse Der må højst være8 deltagere på hvert hold Der udleveres adgangsarmbånd til Badeland den første mødegang. Derefter skal armbånd afhentes ved instruktøren på bassinkanten.

fredag 04-02-2022 kl. 09:45 til
fredag 24-06-2022 kl. 10:30

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-59

Første mødegang: 04-02-2022 09:45

Mødegange: 17

Lektioner: 17,00

Underviser: Eva Noe Sørensen

Tilmeld nu
Hatha Yoga (hensyntagende) 04-02-2022 10:00 fr Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Hatha Yoga (hensyntagende) Start: 04-02-2022 10:00 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Hatha Yoga (hensyntagende)

Hensyntagende Hatha Yoga foregår i et roligt og blidt tempo med fokus på hver enkelt. Undervisningen finder sted i Fredericia Sundhedshus. Der lægges vægt på åndedrætsopmærksomhed igennem klassiske yogaøvelse, der smidiggør og styrker kroppen.Det handler om at opnåstørre kropsbevidsthed og frigøre spændinger altimens, man passer på sig selv. Der vil max deltage 8 på hvert hold, hvilket giver mulighed for individuel vejledning i øvelserne. Medbring gerne et tæppe til slutningen af timen hvor vi tager en afslappende meditation og finder roen. Vi glæder os til at se dig :-)

fredag 04-02-2022 kl. 10:00 til
fredag 17-06-2022 kl. 11:30

Lokation:

Fredericia Sundhedshus

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-140

Første mødegang: 04-02-2022 10:00

Mødegange: 16

Lektioner: 32,00

Underviser: Michelle Lykke Lavruhhin

Tilmeld nu
Kropstræning med babymotorik 3 - 6 mdr. 04-02-2022 11:40 fr apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning med babymotorik 3 - 6 mdr. Start: 04-02-2022 11:40 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning med babymotorik 3 - 6 mdr.

Kropstræning/babymotorik - 3-6 mdr. Til dig, der gerne vil have inspiration til at stimulere dit barns motoriske udvikling, og samtidigtræner duefter fødslen dutræner din efterfødselskrop du får viden og idéer til at understøtte dit barns motoriske udvikling du fårinspiration til lege med dit barn Kroppen Vi arbejder hele kroppen igennem hver gang, nu med større intensitet. Der er fokus på mave- og rygmuskler, bækkenbunden, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme nakker og skuldre. Babymotorik Du får lette redskaber og vejledning i, hvordan du på en legende mådeunderstøtter dit barn i dets motoriske udvikling. Udgangspunktet er barnets medfødte sanser og reflekser.Vi leger og stimulerer børnene, men er også opmærksomme på barnets parathed, og hvordan vi skruer op og ned for barnets energiniveau. En undervisningsgang kan se sådan ud: For barn: forskellige lege der understøtter børnenes sanser og er tilpasset deres motoriske udviklingstrin pause hvor børnene spiser For mor: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og moderat træning af mave- , balle – og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen HUSK TRÆNINGSTØJ!

fredag 04-02-2022 kl. 11:40 til
fredag 01-04-2022 kl. 13:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32702

Første mødegang: 04-02-2022 11:40

Mødegange: 8

Lektioner: 20,00

Underviser: Anja Gadfelt

Tilmeld nu
SMART i vand 05-02-2022 10:00 Dansk Oplysnings Forbund Se Mere Luk
Navn:SMART i vand Start: 05-02-2022 10:00 Skole: Dansk Oplysnings Forbund Se Mere Luk
SMART i vand

Målgruppe Erfarne bassinundervisere Mål & indhold SMART Training er træning af hjernen via fysiske øvelser – en kombination af motorisk, sensorisk og kognitiv træning. Lær at udfordre og stimulere dine deltageres hukommelse og koncentration samtidig med at de træner koordination, balance og motorik – og samtidig har det sjovt. Kurset er i tre dele: - Første del på land med en introduktion til teorien bag SMART training. - Anden del en række øvelser på land, der kan bruges i vand. - Tredje del i vandet, hvor du får endnu flere øvelser og mærker, hvor sjovt og effektiv SMART i vand er. Du får alle øvelser på skrift. Program 10.00-11.00 Teori 11.00-11.30 Øvelser på land 11.30-12.00 Pause & omklædning 12.00-13.00 Øvelser i bassin 13.00-14.00 Omklædning, afrunding & let frokost Underviser: Dorte With. Uddannet lærer, idræt, master i offentlig ledelse. Mangeårig underviser og landsinstruktør i DGI på SMART training, funktionel træning og pilates. Arbejder til daglig med ledelse. Tid Lørdag den 5. februar, kl. 10-14 (ca) Sted UlykkesPatientForeningen, Fjeldhammervej 8, 2610 Rødovre Pris180 kr. for deltagere tilknyttet DOF medlemsskoler 720 kr for andre undervisere Tilmeldingsfrist Fredag den 14. januar Tilmelding og betaling Benyt www.danskoplysning.dk eller ring på tlf. 70 20 60 20. Der udsendes girokort efter tilmelding. Derudover kan der betales direkte på DOF’s konto: regnr.: 7118 kontonr.: 0001628463. Kursusgebyret kan kun refunderes senest2 uger før kursets start. Ved udeblivelse på selve kurset udenforudgående besked opkræves et udeblivelsesgebyr på 400 kr. i tillæg til kursusprisen.

lørdag 05-02-2022 kl. 10:00 til
lørdag 05-02-2022 kl. 14:00

Lokation:

Ulykkespatientforeningen (tidligere PTU), Rødovre

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22302

Første mødegang: 05-02-2022 10:00

Mødegange: 1

Lektioner: 4,00

Underviser: Dorte With

Tilmeld nu
Et indblik i en AW'ers hverdag v/Anemea Fæster 05-02-2022 11:00 Samsø Aftenskole Se Mere Luk
Navn:Et indblik i en AW'ers hverdag v/Anemea Fæster Start: 05-02-2022 11:00 Skole: Samsø Aftenskole Se Mere Luk
Et indblik i en AW'ers hverdag v/Anemea Fæster

Et indblik i en AW'ers hverdag m/Anemea - en temadag Flere har efterspurgt et foredrag om at ændre kostvaner for at blive rask. Det har jeg selv gjort og går snart ind i mit 5. år med ren plantemad. Jeg har været syg siden jeg fik min datter i 1995, og endte på en førtidspension for 10 år siden. Jeg har idag fået mit liv tilbage og tør igen drømme. Jeg vil gerne fortælle kort om min rejse, men ellers forklare lidt om principperne i at følge Den Medicinske Seers kost protokoller og selvfølgelig svare på spørgsmål. Vi afslutter med fællesspisning - 100% plantemad. Pris 85 kr. pr. person, som betales direkte til underviser på dagen. Har du lyst til at være med? Max 12 deltagere Mange hilsner Anemea Fæster (*AW står for Anthony William, forfatter af Den Medicinske Seer)

lørdag 05-02-2022 kl. 11:00 til
lørdag 05-02-2022 kl. 14:30

Lokation:

Onsbjerg Gl. Skole

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 2212

Første mødegang: 05-02-2022 11:00

Mødegange: 1

Lektioner: 4,00

Underviser: Anemea Fæster

Tilmeld nu
En halv søndag med yoga og meditation - begyndere og fortsættere 06-02-2022 10:00 Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Navn:En halv søndag med yoga og meditation - begyndere og fortsættere Start: 06-02-2022 10:00 Skole: Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
En halv søndag med yoga og meditation - begyndere og fortsættere

En halv dag medfordybelsei yogastillinger, åndedrætsøvelser, afspænding og meditation. På kurset praktisererviet udvalg aføvelser og teknikker, som du senere kan anvende, når du er alene. Læs mere om kurset her Læs mere om regler for Rabat og Nedsat betaling her.

søndag 06-02-2022 kl. 10:00 til
søndag 06-02-2022 kl. 13:00

Lokation:

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22102

Første mødegang: 06-02-2022 10:00

Mødegange: 1

Lektioner: 4,00

Underviser: Gyanashakti .

Tilmeld nu
Stimulastik (6-12 mdr.) 07-02-2022 09:30 ma Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Stimulastik (6-12 mdr.) Start: 07-02-2022 09:30 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Stimulastik (6-12 mdr.)

Stimulastik er bevægelse og afspænding for forældre og barn Stimulastik er et ergoterapeutisk koncept som handler om stimulation og gymnastik for spædbørn på 0-12 mdr. og må kun udføres og undervises af ergoterapeuter. Ved: Ergoterapeut Dany Jensen Stimulastik er aktivitet for både forældre og barn, hvor instruktøren giver idéer til stimulation af barnet gennem leg. Stimulation, aktivitet og bevægelse giver naturligt trætte børn, og forældrene bliver mere opmærksomme på barnets udvikling. Stimulastik kan desuden have en forebyggende effekt på fejludvikling hos f.eks. svage børn, for præmature børn eller børn, der er meget urolige. Det kan I bl.a.forvente at trille at gynge at føle at lege at flyve at give barnet massage at aflæse barnets reaktioner at gentage et dejligt og givende samvær med barnet idéer til sjove lege og stimulation af barnet derigennem naturligt trætte børn Bevægelse og sanseoplevelser med kroppen stimulerer dit barns hjerne. Stimulering af sanserne er en direkte forudsætning for barnets udvikling, såvel fysisk, psykisk som socialt.Vi triller, gynger, føler, leger, flyver og masserer, og du får dejligt og givende samvær med dit barn. Derudover får du gode idéer til sjove lege med hjem. Det er vigtigt at være opmærksom på, at Stimulastik er på barnets præmisser - børn kan ikke altid rumme så meget og elsker gentagelser, derfor handler undervisningen meget om at aflæse barnets reaktion og gentage øvelserne mange gange. Sted Gymnastiksalen i Fredericia Sundhedshus Dronningensgade 97 7000 Fredericia Medbring Et tæppe /en dyne/stofbletil at lægge på måtten Forælderen anbefales desuden at iføre sig løst, bevægevenligt tøj Bemærk venligst ... Husk at tilmelde alle deltagere(forældre + barn)- hvis alle deltagere ikke er tilmeldt, er tilmeldingen ikke gældende

mandag 07-02-2022 kl. 09:30 til
mandag 28-03-2022 kl. 10:15

Lokation:

Fredericia Sundhedshus

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-83-1

Første mødegang: 07-02-2022 09:30

Mødegange: 7

Lektioner: 7,00

Underviser: Dany Jensen

Tilmeld nu
Førstegangsfødende 08-02-2022 16:00 ti apa Se Mere Luk
Navn:Førstegangsfødende Start: 08-02-2022 16:00 Skole: apa Se Mere Luk
Førstegangsfødende

Til dig, der skal være mor for første gang Du bliver forberedt til fødslen og den første tid som forælder. Din fødselspartner deltager 2 aftener - den 15.03. + 29.03. Vælg et kursus, der slutter ca. 14 dage før din termin. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange, heraf 2 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og den første tid med det lille barn. Bevidsthed og styrke Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster. Forberedelse til fødslen Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Vi afprøver pressemåder og forskellige fødestillinger. Viden om fødslen Du får viden om fødslen og dens faser. Også viden, som du ikke umiddelbart kan læse dig til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende. Den første tid Den allerførste tid med det lille barn, beroligelse og amning er også emner, vi taler sammen om. Fælles te På apa har vi et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter. Og ofte drikker vi rent faktisk te – og spiser lidt. En undervisningsgang kan se sådan ud: let opvarmning bevægelse og stræk af muskler og led kredsløbsøvelser bækkenbundsøvelser bevidst arbejde med åndedrættet afprøvning af ve- og hvilestillinger afspænding samtale med te og let spisning. 2 fællesaftener med din fødselspartner 5. og 7. undervisningsgang kommer din fødselspartner med. På de 2 fællesaftener prøver I sammen, hvad der kan støtte, lindre, berolige og stimulere undervejs i fødslen. Både i udvidelsesfasen og i pressefasen. Vi taler om, hvad der beroliger et lille barn, hud mod hud-kontakt, mælk til det spæde barn og jeres tanker om livet som familie. 1. undervisningsgang får du en lille folder med til din fødselspartner, som beskriver de 2 fællesaftener mere detaljeret. Se folderen Kurser efter fødslen Ca. 6 uger efter sidste undervisningsgang begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte. Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

tirsdag 08-02-2022 kl. 16:00 til
tirsdag 05-04-2022 kl. 18:25

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32405

Første mødegang: 08-02-2022 16:00

Mødegange: 8

Lektioner: 26,00

Underviser: Stine Panduro Vinding

Tilmeld nu
Parhold 08-02-2022 16:30 ti apa Se Mere Luk
Navn:Parhold Start: 08-02-2022 16:30 Skole: apa Se Mere Luk
Parhold

Parhold – fødsels- og forældreforberedelse Til jer, der gerne vil forberede jer sammen I bliver forberedt til fødslen og den første tid som forældre Kurset veksler mellem øvelser, viden om fødslen og samtale På dette hold skal du tilmelde både dig selv og din partner - prisen er pr. person.Vælg et kursus, der slutter ca. 14 dage før din termin. 4 undervisningsgange I løbet af 4 undervisningsgange bliver I forberedt til fødslen og den første tid med det lille barn. Forberedelse til fødslen Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet og forskellige måder at støtte det på. I lærer, hvordan tryk, massage og berøringer kan påvirke den fødendes egne vestimulerende og smertestillende hormoner. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og så afprøver vi pressemåder og forskellige fødestillinger. Viden om fødslen Undervejs får I viden om fødslen og dens faser. Også viden, som I ikke umiddelbart kan læse jer til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende. Den første tid Den første tid med det lille barn er alt meget nyt. Hør, hvordan en nyfødt meddeler sig til omverdenen, og hvordan I som nye forældre kan berolige det lille barn. Amning eller mælk til det lille barn er også et emne, vi taler sammen om. Vi starter hver gang med et par øvelser, og der kan være en afspænding. Kurser efter fødslen Ca. 6 uger efter sidste undervisningsgang begynder et efterfødselskursus for mødre og børn. Spørg jeres underviser om kursusstart og tilmelding.

tirsdag 08-02-2022 kl. 16:30 til
tirsdag 08-03-2022 kl. 18:55

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32432

Første mødegang: 08-02-2022 16:30

Mødegange: 4

Lektioner: 13,00

Underviser: Gitte Pedersen

Tilmeld nu
Flergangsfødende 09-02-2022 16:00 on apa Se Mere Luk
Navn:Flergangsfødende Start: 09-02-2022 16:00 Skole: apa Se Mere Luk
Flergangsfødende

Til dig, der skal være mor igen Du bliver forberedt til den kommende fødsel og den udvidede familie Du har mulighed for at tage din fødselspartner med en undervisningsgang - den 23.03. Vælg gerne et kursus, der slutteret par ugerfør forventet termin. 8 undervisningsgange I løbet af 8 undervisningsgange, heraf 1 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og det at blive en mere i familien. Bevidsthed og styrke Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster. Forberedelse til fødslen – ud fra dine erfaringer Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Pressemåder og forskellige fødestillinger er vi også omkring. Alt sammen med den vinkel, at du har født før – også selvom det er med kejsersnit – og at ikke to fødsler ligner hinanden. Dine erfaringer fra tidligere fødsel bliver inddraget undervejs. Suppleret medviden om, hvad der kan være anderledes, når det ikke er første gang, du føder. Fælles te Hvis du har gået på apa før, ved du, at vi har et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter. På dette kursus drejer samtalerne sig især om at blive en mere i familien. Det første møde med den lille, den første tid i familien efter fødslen. Forventede reaktioner hos store søskende, og dine følelser efter at være blevet mor igen. En undervisningsgang kan se sådan ud: let opvarmning bevægelse og stræk af muskler og led kredsløbsøvelser bevidsthed om bækkenbunden og dens funktion bevidst arbejde med åndedræt afprøvning af ve- og hvilestillinger afspænding samtale med te og let spisning Fælles undervisningsgang med din fødselspartner På fællesgangen prøver du og din fødselspartner, hvad der kan støtte, lindre, berolige og stimulere undervejs i fødslen. Vi taler om at få taget hånd om den/de store, når fødslen går i gang. Og om at blive en mere i familien, hvad det betyder for relationerne og dynamikken. Kursus efter fødslen Ca. 6 uger efter kurset slutter, begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte. Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

onsdag 09-02-2022 kl. 16:00 til
onsdag 06-04-2022 kl. 18:25

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32901

Første mødegang: 09-02-2022 16:00

Mødegange: 8

Lektioner: 26,00

Underviser: Anja Gadfelt

Tilmeld nu
Mindful afspænding 09-02-2022 17:00 on apa Se Mere Luk
Navn:Mindful afspænding Start: 09-02-2022 17:00 Skole: apa Se Mere Luk
Mindful afspænding

Til dig der har brug for undervisning, hvor der bliver taget særlige hensyn til individuelle behov Måske har duproblemer på grund af hovedpine,smerter i kroppen, søvnbesvær, træthed eller stress. Vi lægger vægt på at lære bevægelser, der løsner spændinger, og på at lære stræk og afspændingsteknikker, som giver øget velvære. Du fårredskaber til både fysisk og mentalt atopnå større afspændthed ved at have fokus på åndedræt og bevidst nærvær. Der vil være meditativ fordybelse i både stående, siddende og liggende stillinger. En undervisningsgang kan se sådan ud: rolig opvarmning af kroppens led stående øvelser med fokus på at løsne spændinger, bevidstgøre og skabe cirkulation i muskulaturen lette bevægelser med moderat tempo for bevidstgørelse af åndedrættet i bevægelse afspændende og bevidstgørende øvelser på madras dybdeafspændende øvelser med diverse redskaber stående og liggende på madras dybdeafspænding, hvor du ligger stille og bliver guidet Der er max 8 deltagere på holdet, da det er et hold med specielt hensyntagende undervisning (HS), hvor deltagerne er handicappede i forhold til undervisningsemnet. Der gives forhøjet tilskud til personer, der er handicappede i forhold til undervisningsemnet og deltager på et HS-hold. For at være berettiget til forhøjet tilskud skal alle deltagere på denne type hold underskrive en tro- og loveerklæring. At være handicappet i forhold til undervisningsemnet betyder, at: undervisningen er målrettet til en særlig gruppe, der på grund af særlige omstændigheder ikke kan deltage på et almindeligt hold der kan være gener eller sygdomme, hvor det er nødvendigt, at underviseren tager særligt hensyn til deltagerne

onsdag 09-02-2022 kl. 17:00 til
onsdag 27-04-2022 kl. 18:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32800

Første mødegang: 09-02-2022 17:00

Mødegange: 10

Lektioner: 20,00

Underviser: Birgit Juel

Tilmeld nu
Bootcamp - varmtvandstræning 09-02-2022 18:25 on Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Bootcamp - varmtvandstræning Start: 09-02-2022 18:25 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Bootcamp - varmtvandstræning

Skånsom træning, vandet er din bedste træningsmakker Få pulsen op og styrk dine muskler og din smidighed i vand. I vandet kan du træne optimalt, uanset din alder, størrelse eller evt.fysiske skavanker. Vandet støtter op, giver stor bevægelsesfrihed og gode muligheder for at træne kondition, balance ogstyrke. Styrkende, lindrendeog sjovt med varmtvandsinstruktør På holdetvil du blive udfordret -men vi skal også have det sjovt. Du slipper af medstivhed i led og muskler, får enbedre kondition og bliver stærkere, alt imens du har det sjovt i det varme vand. Bemærk venligst Der udleveres adgangs-armbånd til Badeland de første to mødegange For hvert armbånd betales et depositum på kr. 50,- som tilbagebetales ved tilbagelevering (ved sæsonafslutning) De to første træningsgange finder sted i Terapibassinet i Badeland - de efterfølgende i det store bassin

onsdag 09-02-2022 kl. 18:25 til
onsdag 18-05-2022 kl. 19:10

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-72

Første mødegang: 09-02-2022 18:25

Mødegange: 13

Lektioner: 13,00

Underviser: Rikke Snediker

Tilmeld nu
Førstegangsfødende 09-02-2022 18:40 on apa Se Mere Luk
Navn:Førstegangsfødende Start: 09-02-2022 18:40 Skole: apa Se Mere Luk
Førstegangsfødende

Til dig, der skal være mor for første gang Du bliver forberedt til fødslen og den første tid som forælder. Din fødselspartner deltager 2 aftener - den21.03. + 04.04. Vælg et kursus, der slutter ca. 14 dage før din termin. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange, heraf 2 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og den første tid med det lille barn. Bevidsthed og styrke Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster. Forberedelse til fødslen Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Vi afprøver pressemåder og forskellige fødestillinger. Viden om fødslen Du får viden om fødslen og dens faser. Også viden, som du ikke umiddelbart kan læse dig til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende. Den første tid Den allerførste tid med det lille barn, beroligelse og amning er også emner, vi taler sammen om. Fælles te På apa har vi et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter. Og ofte drikker vi rent faktisk te – og spiser lidt. En undervisningsgang kan se sådan ud: let opvarmning bevægelse og stræk af muskler og led kredsløbsøvelser bækkenbundsøvelser bevidst arbejde med åndedrættet afprøvning af ve- og hvilestillinger afspænding samtale med te og let spisning. 2 fællesaftener med din fødselspartner 5. og 7. undervisningsgang kommer din fødselspartner med. På de 2 fællesaftener prøver I sammen, hvad der kan støtte, lindre, berolige og stimulere undervejs i fødslen. Både i udvidelsesfasen og i pressefasen. Vi taler om, hvad der beroliger et lille barn, hud mod hud-kontakt, mælk til det spæde barn og jeres tanker om livet som familie. 1. undervisningsgang får du en lille folder med til din fødselspartner, som beskriver de 2 fællesaftener mere detaljeret. Se folderen Kurser efter fødslen Ca. 6 uger efter sidste undervisningsgang begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte. Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

onsdag 09-02-2022 kl. 18:40 til
onsdag 06-04-2022 kl. 21:05

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32425

Første mødegang: 09-02-2022 18:40

Mødegange: 8

Lektioner: 26,00

Underviser: Jannie Schlaikjær Simonsen

Tilmeld nu
Efterfødsel 10-02-2022 12:45 to apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel Start: 10-02-2022 12:45 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel

Efterfødselskursus for førstegangsfødende Til dig, der lige er blevet mor Et kursus med tid til at komme rundt om både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre Vælg et kursus, der starter ca. 4-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det nye og forandrede liv med et lille barn. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, søvn – både din og barnets, din nye identitet som mor, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig, kærlighedslivet, amning og flaske, livet som familie, bedsteforældre. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema- Kropstræning 3 - 6 mdr. med eller uden motorik for dit barn.

torsdag 10-02-2022 kl. 12:45 til
tirsdag 05-04-2022 kl. 16:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32507

Første mødegang: 10-02-2022 12:45

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Marie Havn

Tilmeld nu
Ryg, nakke, skuldre HS 10-02-2022 17:15 to apa Se Mere Luk
Navn:Ryg, nakke, skuldre HS Start: 10-02-2022 17:15 Skole: apa Se Mere Luk
Ryg, nakke, skuldre HS

Til dig der har brug for undervisning, hvor der bliver taget særlige hensyn til individuelle behov Et kursus for dig, der har problemer med ryg, nakke eller skuldre og har brug forekstra opmærksomhed og vejledning om træning af kroppen. Vi varmer hele kroppen op og laver derefter afvekslende øvelser, der styrker, afspænder og øger din fornemmelse af kroppen og dens indre stabilitet. Du lærer om en afbalanceret holdning og hensigtsmæssige arbejds- og hvilestillinger.Vi slutter af med dybdeafspænding. En undervisningsgang kan se sådan ud: rolig opvarmning af kroppens led bevægelse til musik, hvor vi får gang i blodcirkulationen og får bevæget og styrket skuldre, arme og ryg og brugt benene stående og liggende styrketræning for især arme, skuldre,ryg ogmave afspændende øvelser for nakke,skuldre, arme, ryg og balderi både stående, siddende og liggende stillinger dybdeafspændende øvelser med diverse redskaber stående ogliggende på madras dybdeafspænding, hvor du ligger stille og bliver guidet Der er max 8 deltagere på holdet, da det er et hold med specielt hensyntagende undervisning (HS), hvor deltagerne er handicappede i forhold til undervisningsemnet. Der gives forhøjet tilskud til personer, der er handicappede i forhold til undervisningsemnet og deltager på et HS- hold. For at være berettiget til forhøjet tilskud skal alle deltagere på denne type hold underskrive en tro- og loveerklæring ved holdstart. At være handicappet i forhold til undervisningsemnet betyder, at: undervisningen er målrettet til en særlig gruppe, der på grund af særlige omstændigheder ikke kan deltage på et almindeligt hold der kan være gener eller sygdomme, hvor det er nødvendigt, at underviseren tager særligt hensyn til deltagerne

torsdag 10-02-2022 kl. 17:15 til
torsdag 28-04-2022 kl. 18:45

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32801

Første mødegang: 10-02-2022 17:15

Mødegange: 10

Lektioner: 20,00

Underviser: Birgit Juel

Tilmeld nu
Ryg, nakke, skuldre HS 10-02-2022 19:00 to apa Se Mere Luk
Navn:Ryg, nakke, skuldre HS Start: 10-02-2022 19:00 Skole: apa Se Mere Luk
Ryg, nakke, skuldre HS

Til dig der har brug for undervisning, hvor der bliver taget særlige hensyn til individuelle behov Et kursus for dig, der har problemer med ryg, nakke eller skuldre og har brug forekstra opmærksomhed og vejledning om træning af kroppen. Vi varmer hele kroppen op og laver derefter afvekslende øvelser, der styrker, afspænder og øger din fornemmelse af kroppen og dens indre stabilitet. Du lærer om en afbalanceret holdning og hensigtsmæssige arbejds- og hvilestillinger.Vi slutter af med dybdeafspænding. En undervisningsgang kan se sådan ud: rolig opvarmning af kroppens led bevægelse til musik, hvor vi får gang i blodcirkulationen og får bevæget og styrket skuldre, arme og ryg og brugt benene stående og liggende styrketræning for især arme, skuldre,ryg ogmave afspændende øvelser for nakke,skuldre, arme, ryg og balderi både stående, siddende og liggende stillinger dybdeafspændende øvelser med diverse redskaber stående ogliggende på madras dybdeafspænding, hvor du ligger stille og bliver guidet Der er max 8 deltagere på holdet, da det er et hold med specielt hensyntagende undervisning (HS), hvor deltagerne er handicappede i forhold til undervisningsemnet. Der gives forhøjet tilskud til personer, der er handicappede i forhold til undervisningsemnet og deltager på et HS- hold. For at være berettiget til forhøjet tilskud skal alle deltagere på denne type hold underskrive en tro- og loveerklæring ved holdstart. At være handicappet i forhold til undervisningsemnet betyder, at: undervisningen er målrettet til en særlig gruppe, der på grund af særlige omstændigheder ikke kan deltage på et almindeligt hold der kan være gener eller sygdomme, hvor det er nødvendigt, at underviseren tager særligt hensyn til deltagerne

torsdag 10-02-2022 kl. 19:00 til
torsdag 28-04-2022 kl. 20:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32802

Første mødegang: 10-02-2022 19:00

Mødegange: 10

Lektioner: 20,00

Underviser: Birgit Juel

Tilmeld nu
Tarmskylning 12-02-2022 08:00 Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Navn:Tarmskylning Start: 12-02-2022 08:00 Skole: Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Tarmskylning

Tarmskylning er en indre "hovedrengøring" med det formål at rense ud, løsne spændinger og give de indre organer tiltrængt hvile. Du drikker varmt fysiologisk saltvand.I kombination med5 enkle yogaøvelserskylles kroppen igennem.Efter tarmskylningen skyller du på en enkel måde maven og næsen, og efter et hvil spiser du et specielt tillavet måltid. Dutager det med ro resten af dagen -og denæste 10 dage følger du en speciel vegetabilsk diæt. Tarmskylningenog denefterfølgendediæt giver en effektiv udrensning af kroppen. Klare sanser, større følsomhed og mere energi er resultatet. Hvis du ikke har lavet tarmskylning hos os tidligere, er det vigtigt, at du kommer til introduktion dagen før tarmskylningen, om fredagen kl. 17.00 - ca. 18.30. Inden da er det en god ide at læse brochuren om tarmskylning eller artiklen på vores hjemmeside: https://www.yoga.dk/laesesalen/tarmskylning-shankaprakshalana/

lørdag 12-02-2022 kl. 08:00 til
lørdag 12-02-2022 kl. 15:00

Lokation:

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22198

Første mødegang: 12-02-2022 08:00

Mødegange: 1

Lektioner: 8,00

Underviser: Gyanashakti .

Tilmeld nu
Familierytmik for hjemmepassede - 1-årige 21-02-2022 09:30 ma apa Se Mere Luk
Navn:Familierytmik for hjemmepassede - 1-årige Start: 21-02-2022 09:30 Skole: apa Se Mere Luk
Familierytmik for hjemmepassede - 1-årige

Familierytmik for hjemmepassede - 1 årige Til dig, der har mulighed for en hverdagsaktivitet i dagtimerne med dit barn og evt. mindre søskende. - Er dit barn i pasningstilbud, men du eller anden omsorgsperson har barnet hjemme i tidsrummet, er I også velkomne. Tilmeld først dig selv og dernæst dit barn. Hvisdu har børn med under 1 år, bedes du angive det i afkrydsningsfeltet i tilmeldingsformularen (søskende under 1 år deltager gratis). Vi leger lege, der stimulerer børnenes musikalitet, bevægelsesglæde, sansemotorik, fantasi, sprog, samt udvikling af sociale kompetencer. Formålet med undervisningen er at skabe et nærværende rum, hvor I kan få spændende inputs, nyde hinandens samvær i kreative rammer på barnets præmisser og møde andre hjemmepassende familier og skabe netværk. Dit barn får lov at være i centrum og samtidig også være en del af en helhed og lytte til andre. Vi veksler mellem styret undervisning, hvor I som voksne støtter børnenes opmærksomhed og fælles fokus i aktiviteterne med jeres eget engagement, og ‘fri leg’ inden for fastsatte rammer, hvor vi følger børnenes initiativer. Børnenes fantasi og spontanitet vil generelt være med til at forme legene, som understøttes af rammesange akkompagneret af underviseren. Undervisningen bygger på et teoretisk fundament, og du er altid velkommen til at stille uddybende spørgsmål. En undervisningsgang kan se sådan ud: •Goddagsang •Lege, hvor vi kommer til stede og vækker sansemotorikken •Lege, hvor børnene får stimuleret musikaliteten ved brug af diverse instrumenter •Løbelege, hvor vi bevæger os på forskellige måder sammen på tværs af salen - på arm eller på gulv •Lege med redskaber som eks. bolde, sanseposer, tørklæder, faldskærm mv. •‘Fri leg’ med en masse motorikredskaber som eks. klatrestativ, rutsjebane, snurretop, sansegynger, balancebane mv. •Afspænding og ned i tempo •Farvelsang OBS! Der er plads til, at helt små søskende under 1 år kan være med under legene, eks. være på madrasser, på arm, i vikle eller bæresele. Du kan også medbringe barnet sovende i en lift. Barnevogne må ikke medtages i vores lokaler og kan parkeresi voresbarnevognsparkering, som du finder gennem gitterlågen til venstre for vores indgang. Både børn og voksne deltager aktivt i undervisningen, så tag gerne tøj på til begge at kunne bevæge jer frit, og hav gerne bare fødder eller skridsikre strømper på el. lign.

mandag 21-02-2022 kl. 09:30 til
mandag 28-03-2022 kl. 10:25

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32006

Første mødegang: 21-02-2022 09:30

Mødegange: 6

Lektioner: 7,50

Underviser: Rikke Mejlhede-Cranø

Tilmeld nu
Familierytmik for hjemmepassede - 2- og 3-årige 21-02-2022 10:30 ma apa Se Mere Luk
Navn:Familierytmik for hjemmepassede - 2- og 3-årige Start: 21-02-2022 10:30 Skole: apa Se Mere Luk
Familierytmik for hjemmepassede - 2- og 3-årige

Familierytmik for hjemmepassede - 2- og 3-årige Til dig, der har mulighed for en hverdagsaktivitet i dagtimerne med dit barn og evt. mindre eller større søskende. - Er dit barn i pasningstilbud, men du eller anden omsorgsperson har barnet hjemme i tidsrummet, er I også velkomne. Tilmeld først dig selv og dernæst dit barn - til sidst evt. søskende over 1 år. Hvisdu har børn med under 1 år, bedes du angive det i afkrydsningsfeltet i tilmeldingsformularen (søskende under 1 år deltager gratis). Vi leger lege, der stimulerer børnenes musikalitet, bevægelsesglæde, sansemotorik, fantasi, sprog, samt udvikling af sociale kompetencer. Formålet med undervisningen er at skabe et nærværende rum, hvor I kan få spændende inputs, nyde hinandens samvær i kreative rammer på barnets præmisser og møde andre hjemmepassende familier og skabe netværk. Dit barn får lov at være i centrum og samtidig også være en del af en helhed og lytte til andre. Vi veksler mellem styret undervisning, hvor I som voksne støtter børnenes opmærksomhed og fælles fokus i aktiviteterne med jeres eget engagement, og ‘fri leg’ inden for fastsatte rammer, hvor vi følger børnenes initiativer. Børnenes fantasi og spontanitet vil generelt være med til at forme legene, som understøttes af rammesange akkompagneret af underviseren. Undervisningen bygger på et teoretisk fundament, og du er altid velkommen til at stille uddybende spørgsmål. En undervisningsgang kan se sådan ud: •Goddagsang •Lege, hvor vi kommer til stede og vækker sansemotorikken •Lege, hvor børnene får stimuleret musikaliteten ved brug af diverse instrumenter •Løbelege, hvor vi bevæger os på forskellige måder sammen på tværs af salen •Lege med redskaber som eks. bolde, sanseposer, tørklæder, faldskærm mv. •‘Fri leg’ med en masse motorikredskaber som eks. klatrestativ, rutsjebane, snurretop, sansegynger, balancebane mv. •Afspænding og ned i tempo •Farvelsang OBS! Legene er målrettet 2-3-årige, men søskende på 1 år og overkan sagtens deltage og få udbytte på deres præmisser. Der er plads til, at helt små søskende under 1 år kan være med under legene, eks. være på madrasser, på arm, i vikle eller bæresele. Du kan også medbringe barnet sovende i en lift. Barnevogne må ikke medtages i vores lokaler og kan parkeresi voresbarnevognsparkering, som du finder gennem gitterlågen til venstre for vores indgang. Både børn og voksne deltager aktivt i undervisningen, så tag gerne tøj på til begge at kunne bevæge jer frit, og hav gerne bare fødder eller skridsikre strømper på el. lign.

mandag 21-02-2022 kl. 10:30 til
mandag 28-03-2022 kl. 11:25

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32010

Første mødegang: 21-02-2022 10:30

Mødegange: 6

Lektioner: 7,50

Underviser: Rikke Mejlhede-Cranø

Tilmeld nu
Varmtvandstræning hensynstagende 21-02-2022 11:30 ma Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Varmtvandstræning hensynstagende Start: 21-02-2022 11:30 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Varmtvandstræning hensynstagende

Skånsom træningi det varme bassin (M+K) Holdet henvender sig til både mænd og kvinder, der har gigt, dårlig ryg eller andre fysiske lidelser, som hæmmer bevægelsesfriheden. Varmtvandstræning er en populær træningsform blandt mennesker med muskel- og ledproblemer, fordi de oplever: - Smertelindring - Afspænding - Velvære - Bevægelsesfrihed Tilpassede øvelser ved Ergoterapeut Dany Jensen Vi bevæger os på en skånsom mådei bassinet, ogøvelserne tilpasses hver enkelt kursistsforudsætninger. Da vandets opdrift gør det lettere at klare øvelserne, vil du opleve, at du kan bevæge dig mere frit og træne din krop uden smerter. Vandet beskytter din krop mod voldsomme bevægelser, og varmtvandstræning er derfor enoptimal måde at tage vare på dineled og muskler. Helt tilbage fra oldtiden har man vidst, at det virker smertelindende at bade i varmt vand. Det varme vand er med til at løsne op for kroppen, og man kan opleve en større bevægelighed i kroppen efter endt træning. Bemærk venligst Dette hold er oprettet som undervisning for specifikke/særlige grupper: Det kræves,at deltageren underskriver en 'tro og love erklæring' som bekræftelse på sin fysiske eller psykiske funktionsnedsættelse Der må højst være8 deltagere på hvert hold

mandag 21-02-2022 kl. 11:30 til
mandag 20-06-2022 kl. 12:15

Lokation:

Fredericia Sundhedshus

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-55

Første mødegang: 21-02-2022 11:30

Mødegange: 15

Lektioner: 15,00

Underviser: Dany Jensen

Tilmeld nu
Yoga - for dig og barnet du venter 21-02-2022 16:30 ma apa Se Mere Luk
Navn:Yoga - for dig og barnet du venter Start: 21-02-2022 16:30 Skole: apa Se Mere Luk
Yoga - for dig og barnet du venter

Yoga - for dig og barnet du venter. Med yogaen lærer du din krop at kende. Du optræner kroppen til at bruge den helt naturligt - i graviditeten og i fødslen. Du lærer at trække vejret med bevidsthed. Du lærer at lukke dine øjne og at være med din baby allerede inden din lille er født. Alt sammen er det med til at støtte dig i graviditeten og i selve fødslen – og ikke mindst til livet som mor. I undervisningen bliver du på sikker og sund vis blive guidet i øvelser og stillinger, der styrker og smidiggør din gravide krop. Vi laver åndedrætsøvelser og øvelser for bækkenbunden Og viafslutter altid medafspænding. Undervisningen foregår i et blidt og roligt tempo, og med tid til at finde alternative stillinger til dig, hvis du oplever at have graviditetsgener. Du kan starte på holdet, uanset hvor langt du er i din graviditet og om du er gravid for første gang, for anden, tredje eller fjerde gang. Venligst medbring din egen yogamåtte.

mandag 21-02-2022 kl. 16:30 til
mandag 28-03-2022 kl. 18:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32111

Første mødegang: 21-02-2022 16:30

Mødegange: 6

Lektioner: 12,00

Underviser: Mette Brandt

Tilmeld nu
Babysvømning (5 uger - 4 mdr.) 21-02-2022 17:00 ma Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Navn:Babysvømning (5 uger - 4 mdr.) Start: 21-02-2022 17:00 Skole: Aftenskolen Magnum Opus Se Mere Luk
Babysvømning (5 uger - 4 mdr.)

Babysvømning Giv dit barn en god start efter fødslenmed Babysvømning Sammen med afspændingskaber aquabevægelsetryghed og udvikling. Vores veluddannede instruktører har lang erfaring oganbefaler babysvømning, når baby er ca. 5 uger eller vejer 4 kg. Navlen skal være lægt. Babysvømning foregår i terapibassin med 35o varmt vand og luft. Aquabevægelse er vores term for babysvømning -den herlige stund, hvor babyerne genfinderdet varme vand,bevæger sig frit som i maven, mens de har en dyb oplevelse medforældrene. Se eventueltvores liste med gode råd om bl.a. omklædningnederst på siden. Hvorfor gå til babysvømning? Tillid Først og fremmest for at nyde jeres barn på en anden og dejlig måde. Det, at barnet kan bevæge sig frit, giver et helt specielt forhold mellem jer og barnet. Det, tillidsforhold I skaber igennem babysvømning, er helt unikt. Bevægelse ivand er udviklende for barnets motorik. Det er vigtigt, at børn er i stand til at redde sig selv. Et barn, der har lært vandet at kende fra spæd, vil have en klar fordel senere i livet. Det bliver mindre panikslagent og vil automatisk benytte sig af de tillærte reflekser, hvilket kan være forskellen mellem at overleveeller drukne indtil der kommer hjælp. Undervisningens formål er bl.a.: at forældrene får et tæt og varmt samspil med barnet gennem den nærhed og samhørighed, forælder/forældre og barn oplever i bassinet at skabe tryghed for barnet at udtrykke kærlighed til barnet at stimulere barnets sanser: syn, lugt, hørelse og berøring at skabe gode forudsætninger for bevægelsesmæssig udvikling gennem en stimulation af balance-, koordinations- og muskeltræning (forudsætning for at kunne kravle og gå) at stimulere fordøjelse og åndedræt at bedre barnets søvnmønster at gener ved kolik og andre smertekilder forebygges og lindres at forbindelse mellem vand og velvære (som barnet har oplevet de 9 måneder i livmoderen) kan bibeholdes og styrkes Bemærk: Det er et krav fra Idrætscentret, at alle blebørn SKAL bære både badeble og tætsiddende ble-badebukser I kan købe ble-badebukser ved indgangen Hvert barndeltager i vandet med mindst 1 voksen, som også skal tilmeldes: Det er vigtigt, at ALLE deltagere/familiemedlemmer tilmeldes, altså fx både 1. og 2. forælder, hvis begge skal med i vandet. Dette gøres ved, at man under tilmelding vælger antal deltagere (prisen korrigeres, når man ændrer deltager-type) Gulvene kan være glatte- medbring gerne badesko/sandaler Der udleveres adgangsarmbånd til badeland den første mødegang Rart at vide: Vores erfaring er, at ankommer duog babyca. 30 min. inden holdstart, så der er god tid til at komme gennem omklædning og bad Der undervises 30 min. i bassin Medbring gerne: Ekstra håndklæde til baby, når I står op Væske, hvisbaby ikke ammes Evt. en sut til at trøste med Autostol eller lift til at bære barnet i til bassinet Badesko el. andet, da gulvet kan være glat og evt. badekåbe/håndklæde, så I ikke fryser med vådt

mandag 21-02-2022 kl. 17:00 til
mandag 25-04-2022 kl. 17:30

Lokation:

Fredericia Idrætscenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221-10

Første mødegang: 21-02-2022 17:00

Mødegange: 8

Lektioner: 5,28

Underviser: Dany Jensen

Tilmeld nu
Flergangsfødende 21-02-2022 18:40 ma apa Se Mere Luk
Navn:Flergangsfødende Start: 21-02-2022 18:40 Skole: apa Se Mere Luk
Flergangsfødende

Til dig, der skal være mor igen Du bliver forberedt til den kommende fødsel og den udvidede familie Du har mulighed for at tage din fødselspartner med en undervisningsgang - den 28.03. Vælg gerne et kursus, der slutteret par ugerfør forventet termin. 8 undervisningsgange I løbet af 8 undervisningsgange, heraf 1 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og det at blive en mere i familien. Bevidsthed og styrke Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster. Forberedelse til fødslen – ud fra dine erfaringer Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Pressemåder og forskellige fødestillinger er vi også omkring. Alt sammen med den vinkel, at du har født før – også selvom det er med kejsersnit – og at ikke to fødsler ligner hinanden. Dine erfaringer fra tidligere fødsel bliver inddraget undervejs. Suppleret medviden om, hvad der kan være anderledes, når det ikke er første gang, du føder. Fælles te Hvis du har gået på apa før, ved du, at vi har et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter. På dette kursus drejer samtalerne sig især om at blive en mere i familien. Det første møde med den lille, den første tid i familien efter fødslen. Forventede reaktioner hos store søskende, og dine følelser efter at være blevet mor igen. En undervisningsgang kan se sådan ud: let opvarmning bevægelse og stræk af muskler og led kredsløbsøvelser bevidsthed om bækkenbunden og dens funktion bevidst arbejde med åndedræt afprøvning af ve- og hvilestillinger afspænding samtale med te og let spisning Fælles undervisningsgang med din fødselspartner På fællesgangen prøver du og din fødselspartner, hvad der kan støtte, lindre, berolige og stimulere undervejs i fødslen. Vi taler om at få taget hånd om den/de store, når fødslen går i gang. Og om at blive en mere i familien, hvad det betyder for relationerne og dynamikken. Kursus efter fødslen Ca. 6 uger efter kurset slutter, begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte. Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

mandag 21-02-2022 kl. 18:40 til
mandag 11-04-2022 kl. 21:05

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32902

Første mødegang: 21-02-2022 18:40

Mødegange: 8

Lektioner: 26,00

Underviser: Rikke Venøbo

Tilmeld nu
Kropstræning 3 - 6 mdr. efter fødsel 23-02-2022 09:30 on apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning 3 - 6 mdr. efter fødsel Start: 23-02-2022 09:30 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning 3 - 6 mdr. efter fødsel

Træning 3-6 mdr. efter fødslen OBS! Ej undervisning den 30. marts. Du vil træne, så du mærker hjertet banke og sveden pible Du vil træne på en hensigtsmæssig og effektiv måde og med hensyn til at du har født for kort tid siden Du har selvfølgelig dit barn med Vi tager hensyn til generelle barselsgener og forsøger sammen at flytte grænserne for, hvad din krop kan. Krops- og bevægelsesbevidsthed indgår som en naturlig del af undervisningen, så vi ikke laver skader. Vi starter med opvarmning og konditionstræning med lette koordinationer. Herefter er der stræk af ben, og vi laver styrketræning af bækkenbund, mave, balder, ryg, arme og ben. Til sidst kommer turen til stræk af mave, balder, skulderblade og lænd. Det er vigtigt, at din genoptræning efter fødslen er målrettet og under vejledning af en erfaren underviser. Det får du på apa! Holdet er ren træning for mor, og der vil ikke være planlagte aktiviteter med og for dit barn. Børnene hygger sig på madrasser i lokalet og har masser at kigge på, og der er naturligvis plads til at give dit barn mad i løbet af undervisningen. Huskgode træningssko, da fødderne ofte er udfordret et godt stykke tid efter graviditeten. Har du efter dette hold lyst til at fortsætte din træning, kan du tilmelde dig holdet Træning 6-12 mdr. efter fødslen. Her sætter vi tempoet op og øger intensiteten endnu mere, men stadig under kyndig vejledning. Medbring stødabsorberende sko.

onsdag 23-02-2022 kl. 09:30 til
onsdag 30-03-2022 kl. 11:20

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32730

Første mødegang: 23-02-2022 09:30

Mødegange: 6

Lektioner: 15,00

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Babyrytmik 9 - 12 mdr. Far på barsel 23-02-2022 10:00 on apa Se Mere Luk
Navn:Babyrytmik 9 - 12 mdr. Far på barsel Start: 23-02-2022 10:00 Skole: apa Se Mere Luk
Babyrytmik 9 - 12 mdr. Far på barsel

Rytmik for fædre og deres børn Kom og få en sjov og musikalsk time med dit barn. Sammen med Rasmus Kærså og andre fædre synger, leger og bevæger I jer og får inspiration til, hvordan barnets sanser kan stimuleres og udvikles. I leger bl.a. med trommer, rasleæg, tørklæder og bolde. Målet er, at far og barn får en hyggelig oplevelse sammen, og at dit barn får udviklet sin medfødte musikalitet og fantasi. Og husk……. Det er absolut ingen forudsætning at kunne synge rent for at deltage. Det vigtigste er, at du og dit barn hver gang får smilet frem, går glade ud ad døren og leger videre derhjemme. Der er max. 14 voksne pr. hold.

onsdag 23-02-2022 kl. 10:00 til
onsdag 30-03-2022 kl. 10:55

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32041

Første mødegang: 23-02-2022 10:00

Mødegange: 6

Lektioner: 7,50

Underviser: Rasmus Kærså

Tilmeld nu
Babyrytmik 6 - 10 mdr. Far på barsel 23-02-2022 11:05 on apa Se Mere Luk
Navn:Babyrytmik 6 - 10 mdr. Far på barsel Start: 23-02-2022 11:05 Skole: apa Se Mere Luk
Babyrytmik 6 - 10 mdr. Far på barsel

Rytmik for fædre og deres børn Kom og få en sjov og musikalsk time med dit barn. Sammen med Rasmus Kærså og andre fædre synger, leger og bevæger I jer og får inspiration til, hvordan barnets sanser kan stimuleres og udvikles. I leger bl.a. med trommer, rasleæg, tørklæder og bolde. Målet er, at far og barn får en hyggelig oplevelse sammen, og at dit barn får udviklet sin medfødte musikalitet og fantasi. Og husk……. Det er absolut ingen forudsætning at kunne synge rent for at deltage. Det vigtigste er, at du og dit barn hver gang får smilet frem, går glade ud ad døren og leger videre derhjemme. Der er max. 14 voksne pr. hold.

onsdag 23-02-2022 kl. 11:05 til
onsdag 30-03-2022 kl. 12:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32046

Første mødegang: 23-02-2022 11:05

Mødegange: 6

Lektioner: 7,50

Underviser: Rasmus Kærså

Tilmeld nu
Kropstræning 1 - 3 mdr. efter fødsel 23-02-2022 11:30 on apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning 1 - 3 mdr. efter fødsel Start: 23-02-2022 11:30 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning 1 - 3 mdr. efter fødsel

Træning 1-3 mdr. efter fødslen Du er blevet mor for nylig Du vil gerne generobre din krop med hensigtsmæssig og effektiv træning i selskab med andre nyblevne mødre Du har selvfølgelig dit barn med Under og efter graviditeten bliver dine mavemuskler mindre funktionelle, ryggen belastes mere end sædvanligt, og din bækkenbund er udsat, både mens du er gravid og under selve fødslen. På dette træningsholdhar viisær fokus pådisse områder for at komme i form igen men også for at forebygge gener senere hen. Herudover vil der være pulstræning uden hop og løb samt styrketræning af arme og ben. Det er vigtigt, at din genoptræning efter fødslen foregårmålrettet ogmed mulighed for individuel vejledning af en erfaren underviser. Det får du på apa! Holdet er ren træning for mor, og der vil ikke være planlagte aktiviteter med og for dit barn. Børnene hygger sig på madrasser i lokalet og har masser at kigge på og blive stimuleret af, og der er naturligvis plads til at give mad og pusle dit barn i løbet af undervisningen. Det er en god ide at bruge gode træningssko, da fødderne ofte er udfordret et godt stykke tid efter graviditeten. Hvis du efter dette hold har lyst til at fortsætte din træning, kan du tilmelde dig holdet Træning 3-6 mdr. efter fødslen, hvor tempoet sættes op og intensiteten øges, men stadig under kyndig og individuel vejledning. Medbring stødabsorberende sko.

onsdag 23-02-2022 kl. 11:30 til
onsdag 30-03-2022 kl. 13:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32726

Første mødegang: 23-02-2022 11:30

Mødegange: 6

Lektioner: 16,50

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Efterfødsel for solomødre 23-02-2022 12:45 on apa Se Mere Luk
Navn:Efterfødsel for solomødre Start: 23-02-2022 12:45 Skole: apa Se Mere Luk
Efterfødsel for solomødre

Efterfødselskursus for førstegangsfødende solomødre Til dig, der lige er blevet mor Et kursus med tid til at komme rundt om både dine og dit barns behov Du får brugt kroppen, stimuleret dit barn og talt med andre nye mødre Vælg et kursus, der starter ca. 4-6 uger efter fødslen. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange får du mulighed for at bevæge kroppen, genoptræne belastede muskelgrupper, stimulere dit barns motorik og sanser og tale med andre mødre om det nye og forandrede liv med et lille barn. Undervejs supplerer underviseren med relevant viden og oplæg. Kroppen tilbage Der er ikke garanti for, at din krop er tilbage som før din graviditet, når kurset er slut. Men vi arbejder hele kroppen igennem hver gang og tager hensyn til den belastning, kroppen har været udsat for. Især fokuserer vi på mave- og rygmuskler, hvordan du bruger kroppen i hverdagen og gode øvelser til trætte og ømme skuldre og nakke. Vi arbejder med bevidsthed og træning af bækkenbunden. Og af og til er der plads til en afspænding. Aktiviteter med dit barn Når mange børn er vågne, og vi kan se, at de har lyst, laver vi forskelligt sansemotorisk med dem. Det kan være svinge- og gyngelege, lege på store bolde eller spædbarnsmassage. Hver gang kombineret med viden om det lille barns udvikling og behov. Fælles te I slutningen af hver undervisningsgang sætter vi os sammen, drikker te, spiser lidt og taler om det, der optager jer. Det kan være fødslen, søvn – både din og barnets, din nye identitet som mor, kropslige forandringer – og hvad de betyder for dig,amning og flaske, mor-barn familien, netværk og relationer. En undervisningsgang kan se sådan ud: opvarmning med blandt andet øvelser for kredsløb, bevægelse af led, løsnende og afspændende øvelser for arme, skuldre og nakke øvelser med bevidsthed om og let træning af mave-, balle- og rygmuskler øvelser, der øger bevidstheden om bækkenbunden og styrker den efter fødslen sansemotorisk stimulation og lege med børnene tilpasset deres alder samtale med te og let spisning Sammenhæng med andre kurser Hvis du har lyst til at fortsætte efterfødselstræningen, har du mulighed for at tilmelde dig kurset Tema- Kropstræning 3 - 6 mdr.

onsdag 23-02-2022 kl. 12:45 til
onsdag 20-04-2022 kl. 15:30

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32541

Første mødegang: 23-02-2022 12:45

Mødegange: 8

Lektioner: 30,00

Underviser: Marie Havn

Tilmeld nu
Førstegangsfødende 23-02-2022 15:45 on apa Se Mere Luk
Navn:Førstegangsfødende Start: 23-02-2022 15:45 Skole: apa Se Mere Luk
Førstegangsfødende

Til dig, der skal være mor for første gang Du bliver forberedt til fødslen og den første tid som forælder. Din fødselspartner deltager 2 aftener - den23,03. og 06.04. Vælg et kursus, der slutter ca. 14 dage før din termin. 8undervisningsgange I løbet af8 undervisningsgange, heraf 2 med din fødselspartner, bliver du forberedt til den kommende fødsel og den første tid med det lille barn. Bevidsthed og styrke Den gravide krop er udgangspunkt, når vi hver gang laver øvelser, der styrker, bevidstgør, fremmer kredsløbet og aflaster. Forberedelse til fødslen Vi arbejder med bevidsthed omkring åndedrættet. Hvordan du med kroppen kan understøtte veerne. Hvad der kan lindre undervejs i fødslen, både mens veerne er der og i pauserne mellem. Og hvordan du bedst muligt holder gang i de gode fødselshormoner. Vi afprøver pressemåder og forskellige fødestillinger. Viden om fødslen Du får viden om fødslen og dens faser. Også viden, som du ikke umiddelbart kan læse dig til, baseret på tilbagemeldinger og erfaringer fra et stort antal fødende. Den første tid Den allerførste tid med det lille barn, beroligelse og amning er også emner, vi taler sammen om. Fælles te På apa har vi et begreb, vi kalder ”teen”. Det dækker over, at vi i slutningen af hver undervisningsgang sætter os sammen og taler om forskelligt i relation til graviditeten, den kommende fødsel og tiden efter. Og ofte drikker vi rent faktisk te – og spiser lidt. En undervisningsgang kan se sådan ud: let opvarmning bevægelse og stræk af muskler og led kredsløbsøvelser bækkenbundsøvelser bevidst arbejde med åndedrættet afprøvning af ve- og hvilestillinger afspænding samtale med te og let spisning. 2 fællesaftener med din fødselspartner 5. og 7. undervisningsgang kommer din fødselspartner med. På de 2 fællesaftener prøver I sammen, hvad der kan støtte, lindre, berolige og stimulere undervejs i fødslen. Både i udvidelsesfasen og i pressefasen. Vi taler om, hvad der beroliger et lille barn, hud mod hud-kontakt, mælk til det spæde barn og jeres tanker om livet som familie. 1. undervisningsgang får du en lille folder med til din fødselspartner, som beskriver de 2 fællesaftener mere detaljeret. Se folderen Kurser efter fødslen Ca. 6 uger efter sidste undervisningsgang begynder et efterfødselskursus for jer, der ønsker at fortsætte. Spørg din underviser om kursusstart og tilmelding.

onsdag 23-02-2022 kl. 15:45 til
onsdag 20-04-2022 kl. 18:10

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32406

Første mødegang: 23-02-2022 15:45

Mødegange: 8

Lektioner: 26,00

Underviser: Rikke Venøbo

Tilmeld nu
Babysvømning 2 - 12 mdr 24-02-2022 11:00 to DOF Sønderborg Aftenskole Se Mere Luk
Navn:Babysvømning 2 - 12 mdr Start: 24-02-2022 11:00 Skole: DOF Sønderborg Aftenskole Se Mere Luk
Babysvømning 2 - 12 mdr

Der vil være fokus på, at skabe tryghed i vandet via sanglege og bevægelse. I undervisningen lægges især vægt på at skabe et positivt samvær mellem forældre og barn, samt at barnet bliver fortroligt med det våde element. Vandtilvænning og tryghed er nøgleord. Der arbejdes bl.a. med greb og støttemåder, som tilgodeser barnets bevægelser i vandet. Der vil være god tid til at hygge, plaske og lege med børnene i eget tempo. NB! Det er den voksne, der skal tilmeldes Praktisk: Til babysvømning er både baby og ledsager med i vandet. I bassinet skal babyen have en tætsiddende babybadebuks eller engangs-badeblebuks på.

torsdag 24-02-2022 kl. 11:00 til
torsdag 05-05-2022 kl. 11:25

Lokation:

Tangshave Plejecenter

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 221701e

Første mødegang: 24-02-2022 11:00

Mødegange: 10

Lektioner: 10,00

Underviser: Louise Nielsen

Tilmeld nu
Kropstræning i moderat tempo 24-02-2022 16:30 to apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning i moderat tempo Start: 24-02-2022 16:30 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning i moderat tempo

Fra 14. graviditetsuge Kropstræning for gravide er et ‘rum’ for dig, hvor du kan lade graviditeten fylde i selskab med andre gravide. Træningen sigter mod større velvære, mere energi i hverdagen og kontakt til kroppen. Der er plads til dig med lyst til at mærke din styrke og at få pulsen lidt op, og også dig, der trænger til afspænding og at komme ned i gear. Træningen og øvelserne kan tilpasses, så du kan blive udfordret på et niveau der passer dig - holdet er derfor også for dig med lettere graviditetsgener. Vi vil arbejde med mavemusklernes opbygning og funktion, åndedrættet, bækkenet og bækkenbunden, venepumpefunktion, kropsholdning og hverdags-og arbejdsstillinger/bevægelser. Der trænes under vejledning af erfaren underviser – stemningen er uformel, og der er altid plads til spørgsmål. En undervisningsgang kan se sådan ud: • Opvarmning af hele kroppen uden hop eller løb • Kredsløbsøvelser for at forebygge eller afhjælpe ødemer • Lette funktionelle styrkeøvelser som understøtter kernemuskulaturens naturlige samarbejde • Stræk og mobilitetsøvelser • Afspænding OBS!Du kan træne med bare fødder eller træningssko.

torsdag 24-02-2022 kl. 16:30 til
torsdag 31-03-2022 kl. 18:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32115

Første mødegang: 24-02-2022 16:30

Mødegange: 6

Lektioner: 12,00

Underviser: Rikke Mejlhede-Cranø

Tilmeld nu
Kropstræning 6 - 12 mdr. efter fødsel 25-02-2022 09:00 fr apa Se Mere Luk
Navn:Kropstræning 6 - 12 mdr. efter fødsel Start: 25-02-2022 09:00 Skole: apa Se Mere Luk
Kropstræning 6 - 12 mdr. efter fødsel

Træning 6-12 mdr. efter fødslen Du vil træne, så du mærker hjertet banke og sveden pible Du får energi og velvære gennem motion Du ønsker at flytte grænserne endnu mere, for hvad din krop kan efter graviditet og fødsel Vi starter med opvarmning og konditionstræning med hop, trappeløb, ”pinebænk”, bold og sjipning. Herefter er der stræk af ben og styrketræning af mave, balder, ryg og skulder. Du får også trænet bækkenbunden hver gang. Krops- og bevægelsesbevidsthed indgår som en naturlig del af undervisningen, så vi ikke laver skader. Det er vigtigt, at din genoptræning efter fødslen er målrettet og under vejledning af en erfaren underviser. Det får du på apa! Holdet er ren træning for mor, og der vil ikke være planlagte aktiviteter med og for dit barn. Børnene hygger sig på madrasser i lokalet og har masser at kigge på og kalder, når de har brug for dig. Huskgode, stødabsorberende træningssko, da fødderne ofte er udfordret et godt stykke tid efter graviditeten. Har du efter dette hold lyst til at fortsætte din træning, kan du tilmelde dig lignende træning hos Eva Bernhardt tirsdag eller torsdag aften eller lørdag morgen. Medbring stødabsorberende sko.

fredag 25-02-2022 kl. 09:00 til
fredag 01-04-2022 kl. 10:50

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32734

Første mødegang: 25-02-2022 09:00

Mødegange: 6

Lektioner: 15,00

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Åndedræt 25-02-2022 10:50 fr DOF Sædding Aftenskole Se Mere Luk
Navn:Åndedræt Start: 25-02-2022 10:50 Skole: DOF Sædding Aftenskole Se Mere Luk
Åndedræt

Du vil lære at trække vejret bedre. Du lærer øvelser og teknikker, som du kan arbejde videre med derhjemme. Vi arbejder med det naturlige åndedræt og optimering af dette som et centralt element. Er du stresset, har du dårlig ryg, har du problemer med vejrtrækningen eller vil du bare gerne have ro og balance i krop og sind, så vil træning af dit åndedræt være lige noget for dig! Åndedrættet kan være enormt energiberigende og helbredende. Målrettet træning med åndedrættet har en overraskende positiv effekt på humøret og det styrker sundheden og samarbejdet mellem krop og sind. Vi arbejder stående, siddende og liggende. Vi bruger småredskaber til at ”vække” kroppen. De kan lånes på stedet. Yderligere oplysninger kan fås hos underviser Susan K. Storgaard tlf.nr. 2146 3568 eller mail info@hadetgodt.nu Du kan læse mere på hjemmesiden: www.hadetgodt.nu Medbring: Måtte / liggeunderlag

fredag 25-02-2022 kl. 10:50 til
fredag 18-03-2022 kl. 11:50

Lokation:

Jerne Sundhedshus

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 20134

Første mødegang: 25-02-2022 10:50

Mødegange: 4

Lektioner: 5,00

Underviser: Susan K. Storgaard

Tilmeld nu
Træn synet - styrk koncentrationen 25-02-2022 17:30 fr Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Navn:Træn synet - styrk koncentrationen Start: 25-02-2022 17:30 Skole: Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Se Mere Luk
Træn synet - styrk koncentrationen

Weekendkursus fredag kl.17.30-20.30 lørdag kl.10.00-13.00 søndag kl.10.00-13.00 Ved træning af øjnenes bevægelser, med koncentrations-øvelser og forskellige former for afspænding og massage af øjnene kan vi selv bidrage til at forebygge eller forbedre et dårligt syn. Alle har glæde af at løsne spændinger ved øjnene. Yogaens øjenøvelser udnytter kroppens evne til at helbrede sig selv og påvirker derved hele kroppens balance. I undervisningen indgår foruden yogaens øjenøvelser også koncentrationsteknikken tratak, almindelige yoga- og åndedrætsøvelser samtafspænding og meditation.

fredag 25-02-2022 kl. 17:30 til
søndag 27-02-2022 kl. 13:00

Lokation:

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 22103

Første mødegang: 25-02-2022 17:30

Mødegange: 3

Lektioner: 12,00

Underviser: Gyanashakti .

Tilmeld nu
Eva - Ekstra gang 26-02-2022 09:00 apa Se Mere Luk
Navn:Eva - Ekstra gang Start: 26-02-2022 09:00 Skole: apa Se Mere Luk
Eva - Ekstra gang

Dette hold er kun for deltagere fra Eva Bernhardts hold, som af en eller anden grund ikke er i stand til at deltage på alle mødegange på det sædvanlige hold.

lørdag 26-02-2022 kl. 09:00 til
lørdag 26-02-2022 kl. 11:00

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32210

Første mødegang: 26-02-2022 09:00

Mødegange: 1

Lektioner: 2,75

Underviser: Eva Bernhardt

Tilmeld nu
Familiegymnastik 1 & 2 år med sansemotorik & leg 26-02-2022 09:15 apa Se Mere Luk
Navn:Familiegymnastik 1 & 2 år med sansemotorik & leg Start: 26-02-2022 09:15 Skole: apa Se Mere Luk
Familiegymnastik 1 & 2 år med sansemotorik & leg

Til dig, der gerne vil have det sjovt med dit barn, mens du understøtter og stimulerer dit barns motorik og sanser Tilmeld først dig selv og dernæst dit barn. For fuld kraft hopper, drejer, danser og synger vi med nærvær mellem forældre og barn. Fokus i undervisningen er at understøtte dit barns jeg-kompetencer og kropsfornemmelser gennem styrkekrævende leg. Som forældreinspireres du til leg og stimulation af sansemotorikken, og du får en større bevidsthed om, hvordan du skruer op og ned for dit barns energiniveau. Vi slutter med stille afspændingsøvelser. Rammerne for undervisningen er enkle og klare og hjælper dit barn med at deltage og engagere sig på den måde, der passer bedst til dets personlighed. En undervisningsgang kan se sådan ud: navnesang med fagter og bevægelser løbelege rim og remselege der udfordrer balancen dyresanglege til musik boldlege fri leg med redskaber afspænding og ned i tempo farvelsang OBS! For at børnenefår det bedst mulige udbytte af undervisningen, er holdetbaseret på ét barn pr. voksen deltager. Max 12 voksne og 12 børn pr. hold. Både børn og voksne deltager aktivt i undervisningen. BEMÆRK DATOERNE FOR UNDERVISNINGEN - DER ER IKKE UNDERVISNING HVER LØRDAG I PERIODEN!

lørdag 26-02-2022 kl. 09:15 til
lørdag 07-05-2022 kl. 10:10

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32025

Første mødegang: 26-02-2022 09:15

Mødegange: 6

Lektioner: 7,50

Underviser: Sandra Poulsen

Tilmeld nu
Familiegymnastik 2 & 3 år med sansemotorik & leg 26-02-2022 10:20 apa Se Mere Luk
Navn:Familiegymnastik 2 & 3 år med sansemotorik & leg Start: 26-02-2022 10:20 Skole: apa Se Mere Luk
Familiegymnastik 2 & 3 år med sansemotorik & leg

Til dig, der gerne vil have det sjovt med dit barn, mens du understøtter og stimulerer dit barns motorik og sanser Tilmeld først dig selv og dernæst dit barn. For fuld kraft hopper, drejer, danser og synger vi med nærvær mellem forældre og barn. Fokus i undervisningen er at understøtte dit barns jeg-kompetencer og kropsfornemmelser gennem styrkekrævende leg. Som forældreinspireres du til leg og stimulation af sansemotorikken, og du får en større bevidsthed om, hvordan du skruer op og ned for dit barns energiniveau. Vi slutter med stille afspændingsøvelser. Rammerne for undervisningen er enkle og klare og hjælper dit barn med at deltage og engagere sig på den måde, der passer bedst til dets personlighed. En undervisningsgang kan se sådan ud: navnesang med fagter og bevægelser løbelege rim og remselege der udfordrer balancen dyresanglege til musik boldlege fri leg med redskaber afspænding og ned i tempo farvelsang OBS! For at børnenefår det bedst mulige udbytte af undervisningen, er holdetbaseret på ét barn pr. voksen deltager. Max 12 voksne og 12 børn pr. hold. Både børn og voksne deltager aktivt i undervisningen. BEMÆRK DATOERNE FOR UNDERVISNINGEN - DER ER IKKE UNDERVISNING HVER LØRDAG I PERIODEN!

lørdag 26-02-2022 kl. 10:20 til
lørdag 07-05-2022 kl. 11:15

Lokation:

apa

Gå til holdsiden for mere info

Holdnummer: 32029

Første mødegang: 26-02-2022 10:20

Mødegange: 6

Lektioner: 7,50

Underviser: Sandra Poulsen

Tilmeld nu