Findkurser.dk

Når mor er for meget og far er for lidt.

Det er råt. Det er frygtløst og ind i mellem hjerteskærende. Til tider morsomt i al sin absurditet. Og det er fremfor alt fortællinger om de stærkeste og mest smertefulde kærlighedsbånd i livet - mellem børn og forældre.
Malene Lei Raben og Mathilde Walther Clark tog anmelderne med storm med deres erindringsbøger ”Fruen” om den dominerende, lunefulde mor og ”Lone Star” om den fraværende, konfliktsky far.
Nu kan du møde dem til en forfatteraften om at skrive på erindringsstof med samtale, oplæsning og nysgerrighed på alt det, de - og vi -  måske er fælles om. For er det overhovedet muligt at sig føle god nok, elsket nok, bare nok i selv? Når man altid er barn af nogen.

Malene Lei Raben og Mathilde Walther Clark i samtale/interview med Tine eller Anne, som guider samtalen.
Forfatterne læser udvalgte passager fra egen + modparts bog, som de gerne vil diskutere/er nysgerrige på. Afslutning med ca. 20 min. spørgsmål fra publikum.

Afholdes i samarbejde med Hovedbiblioteket i Birkerød hvor man også kan købe billetter.
https://rudbib.dk/arrangementer/voksne/naar-mor-er-meget-og-far-er-lidt
Flexrum Store Scene. Evt. efterfølgende bogsignering + bogsalg.

"Fruen", som udkom i 2019, er Malene Lei Rabens debutroman og personlige fortælling om sin mor og om at være barn af ungdomsoprøret. Det er en historie om konsekvenserne af livsvalg og om det, som frihed koster. Især for de børn, der voksede op i skyggen af handlekraftige, selvrealiserende voksne. Det er også en historie om en lykkelig barndom, der tager en drejning, og om at være datter af en formidabel, intelligent og ekstremt besværlig kvinde. Og allermest er det en historie om kærlighed.

Da Malene Rabens mor dør, beslutter hun at skrive historien om 70’ernes frigørelsesprojekt, om sin stærke, smerteblandede kærlighed til moren og prisen for at blive sat fri af båndet til sin mor. Bogen er både et morsomt portræt af Danmark igennem bl.a. 70’erne og en intens skildring af en mor-datter-relation, der volder begge parter store vanskeligheder.

Mathilde Walter Clarks sjette bog, romanen ”Lone Star”, som udkom i 2018, er den bog om hendes far, som hun altid har vidst, at hun en dag ville blive nødt til at skrive. Da hendes stedfar dør, plages hun af spørgsmålet om hvad der vil ske, hvis hendes egen far dør ovre på den anden side af Atlanten. Vil der være nogen som ringer? Af skræk for at fortiden skal gå til grunde i hendes erindring, går hun i gang med at skrive.

Det bliver til historien om en far og en datter og om alt det der adskiller dem – havet, sproget og en bizar og jaloux stedmor. Og om tiden, der nådesløst går. En dag er vi voksne, og barndommen ligger uigenkaldeligt bag os, fuld af huller og ting vi fortryder.

Ud af arbejdet med at få erindringsstoffet på papir, vokser et nyt projekt frem: En rejse med faren til hans fødeegn i Texas, hvor deres fælles forfædre slog sig ned for seks generationer siden. Her bliver den fraværende far pludselig levende og nærværende. Nye spørgsmål dukker op. Er det alligevel muligt at overvinde umulige afstande? Kan man vende hjem til et ukendt sted? ”Lone star” er en roman om familie og tilhørsforhold og om at overvinde enorme afstande. Om at være levende og om at se og forstå – og elske alligevel.

Store, næsten uovervindelige afstande er ikke nødvendigvis kun geografiske. Den følelsesmæssige distance i konfliktfyldte relationer kan være langt sværere at overkomme. Dén og alt det, der alligevel binder os sammen i knudrede, filtrende, usynlige eller tyndslidte familiebånd handler forfattermødet mellem Malene Raben og Mathilde Walter Clark også om. Kom og vær med, når vi sammen med de to stiller skarpt på kærlighedsbåndet mellem børn og forældre 26. marts på Hovedbiblioteket i Birkerød.

Malene Lei Raben er cand.jur. fra Københavns Universitet og har en lang karriere bag sig som bl.a. administrerende direktør og chef i mediebranchen, aktiv debattør, klummeskribent for Politiken og smagsdommer på DR2. I dag er hun selvstændig juridisk rådgiver og forfatter. ”Fruen” er hendes første bog.

Mathilde Walter Clark er født og opvokset i Danmark hos sin danske mor, men tilbragte somrene i USA hos sin amerikanske far. Hun har en magistergrad i dansk og filosofi fra Roskilde Universitet og New York University. I 2004 debuterede hun med romanen “Thorsten Madsens Ego”, og har siden udgivet romanerne “Priapus” og “Gips” samt novellesamlingerne “Tingenes uorden” og “Grumme historier”. I 2006 fik hun Carlsbergfondens pris som “Årets fund indenfor Litteraturen” og har siden modtaget bl.a. Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Hendes helt nye essaysamling er netop udkommet.

Luk »
Holdnummer: B01103
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: DOF Birkerød Fritidsskole
Første mødegang: 26-03-2020 19:00
Underviser: Malene Lei Raben
Priser:
Almen DKK kr. 50,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
26-03-2020 19:00 26-03-2020 20:50 2,00 Store scene på biblioteket. - Birkerød bibliotek
Underviser: Malene Lei Raben

Stationsvej 38,

3460

Birkerød

Store scene på biblioteket. - Birkerød bibliotek

Birkerød bibliotek