Findkurser.dk

Klimavinkel på "Rejsen til tidernes morgen"

 

Rejsen til tidernes morgen

Bliv grebet af Minik Rosings fortælling om Jordens opstandelse og hvilke forandringer, der har gjort planeten til det, den er i dag.
Minik Rosings tager udgangspunkt i sin bog "Rejsen til tidernes morgen" (2018) - men du skal forvente, at Minik ikke kan holde sig fra at oplyse dig om andre af sine forskningsresultater end dem du finder i bogen.

Det er de færreste, der ved, hvilken påvirkning livet som kraft har haft på Jorden. Uden liv havde Jorden ikke haft kontinenter, og i takt med liv på Jorden har atmosfæren, landjorden og havet undergået fascinerende forandringer. Af den grund kategoriserer Minik Rosing livet som den allerstærkeste forandrende kraft i Jordens levetid.

Tag med på rejsen fra livets første fodspor på Jorden. En stor del af denne viden stammer fra Grønland, hvor Minik Rosing selv er født og har sit udgangspunkt for sin forskning i geologi.
 

Minik Rosing er professor ved Københavns Universitet og arbejder desuden på Det Geologiske Museum og Statens Naturhistoriske Museum. Han er særligt kendt for sin forskning inden for påvisning af det ældst kendte liv på jorden. Minik Rosing har under analyse af isua-sediment fundet ud af, at fotosyntese fandt sted allerede for 3,7 milliarder år siden. Minik Rosing har modtaget en række priser; Svend Bergsøes Fonds Formidlerpris, Rosenkjærprisen, Rungstedlundprisen, Tøger Seidenfaden-prisen m.fl.

 

Luk »
Holdnummer: 192006
Status: Få ledige pladser
Kursusudbyder: Fredensborg Aftenskole
Første mødegang: 20-11-2019 19:00
Underviser: Minik Rosing
Priser:
Almen DKK kr. 75,00
Gratis for Fredensborg Aftenskoles holddeltagere DKK kr. 0,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
20-11-2019 19:00 20-11-2019 21:00 1,00 Salen - Fredensborg Gl. Biograf
Underviser: Minik Rosing

Jernbanegade 4,

3480

Fredensborg

Salen - Fredensborg Gl. Biograf

Fredensborg Gl. Biograf