Findkurser.dk

Krydderiernes kulturhistorie

Krydderiernes kulturhistorie
Det siges at peber er krydderiernes konge og kardemomme er krydderiernes dronning
For mere end 500 år siden drog de store opdagelsesrejsende ud i verden på jagt efter krydderier, som var mere værd end det pureste guld.
Krydderiernes som vi anvender til Jul har en lang og blodig historie. Den handler om opdagelseslyst, magt og ære. Portugiserne satte sig for at finde den direkte søvej til de eftertragtede krydderier – peber, muskatnød og kanel – og Spanien fulgte efter. Kendte opdagelsesrejsende som Vasco Da Gama, Columbus og Magellan fik deres plads i verdenshistorien. Det blev begyndelsen på de europæiske kolonimagter, som forsynede hjemmemarkedet med kaffe, kakao, tobak og sukker. De nationer, der kontrollerede krydderihandlen blev tilført store rigdomme.
I sit foredrag skildrer Pia Lund Poulsen de eventyrlige opdagelsesrejser, samtidig med at vi får indsigt i hvordan folk i Asien i dag anvender planter og krydderier i deres daglige levevis.
Pia Lund Poulsen er antropolog og har som sidefag indonesisk på København Universitet. Pia har rejst, boet, studeret og arbejdet i Sydøstasien gennem tyve år.

Luk »
Holdnummer: 19706
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: ROSA
Første mødegang: 08-10-2019 19:00
Underviser: Pia Lund Poulsen
Priser:
Almen DKK kr. 80,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
08-10-2019 19:00 08-10-2019 21:00 2,00 Filmsal - Klostermarksskolen
Underviser: Pia Lund Poulsen

Kongebakken 19 - 21,

4000

Roskilde

Filmsal - Klostermarksskolen

Klostermarksskolen