Findkurser.dk

Lene Højholt

Hvordan kan det være at to af middelalderens største mystikere – Frans og Clara af Assisi - stadig i dag er til stor inspiration?
OBS! ny dato er på vej
Hvad mener Lene Højholt med : " Frans og Claras væren sætter befriende spørgsmålstegn ved, hvad virkelighed er, og den peger på en åbenhed overfor altid nærværende og nye gudsskabte muligheder."
I bogen Frans og Clara skildrer Lene Højholt deres liv, væren og vej gennem en fordybende læsning af tekster, de selv har skrevet, og af vidnesbyrd fra deres samtidige brødre og søstre. Der er tale om biografier, skrevet kort tid efter deres død, om samlinger af vigtige oplevelser og om vidneudsagn fra Claras helgenproces.
Frans og Clara var helt almindelige unge mennesker, som blev ramt af en stærk religiøs længsel og en efterfølgende kaldelse. Som en konsekvens af deres inderlige lytten ind i Guds vilje og deres radikale efterfølgelse i handling blev de igangsættere af et religiøst opgør med alle tidens normer og sociale skel. De havde begge stor hengivenhed til Guds skaberværk, og fordi de søgte enhed og forståelse mellem alle skabninger, åbnede de for et venskab mellem natur og mennesker, som aldrig før var set i kristendommens historie.
Lene Højholt er præst og har en lang forfatterskab. Lene afholder pilgrimsrejser samt kurser og retreater.
Du kan læse mer eom Lene Højholt på : www.lenehøjholt.

Luk »
Holdnummer: 21701
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: ROSA
Første mødegang: 27-09-2021 19:00
Underviser:
Priser:
Almen DKK kr. 100,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
27-09-2021 19:00 27-09-2021 21:00 2,00 Salen - Roskilde bibliotek
Underviser:

Dronning Margrethes Vej 14,

4000

Roskilde

Salen - Roskilde bibliotek

Roskilde bibliotek