Findkurser.dk

Debatcafé: Yogafilosofi i en Coronatid

Kan du huske, hvordan det var da Mette Frederiksen tonede frem på skærmen, Danmark blev lukket ned og dit og mit liv pludselig blev ændret fuldstændig? Meget af det vi plejede at gøre, kunne vi pludselig ikke mere. Nogle indså med skræk, at noget så hverdagsagtigt som toiletpapiret kunne slippe op. Andre oplevede at døden var skræmmende og uundgåeligt tæt på. Vi kunne ikke tage noget for givet. Hvad var nu det?

Her kan yogafilosofien hjælpe os til en dybere indsigt i livets udfordringer. For den flere tusinde år gamle yogafilosofi er i høj grad relevant også i 2020.

Religionshistoriker, cand. mag. Gitte Poulsen vil i debatcafeen tage os med på et dyk ned i yogaens filosofi og samtidig holde et godt greb i dagens Corona-Danmark. Gitte Poulsen er en inspirerende oplægsholder. Hun brænder for yogafilosofi og vil pirre, prikke og vække til eftertanke og dermed give en god bund for den debat, du inviteres til at deltage i.

Mange klassiske yoga-traditioner opfordrer os til at trække os ind i os selv, forsage verden og påtage os en livslang, disciplineret praksis med streng kultivering og undersøgelse af bevidstheden. Yoga søger, som så mange andre praktiske og filosofiske systemer, at forstå både os selv og den verden vi lever i samt at minimere graden af lidelse i eksistensen og opnå frihed på alle tænkelige niveauer.

Eftermiddagens program vil først byde på oplæg om, hvordan klassisk yoga blev anvendt som en ”selvets teknologi” samt en måde at forstå universet og livet på, og vi vil se nærmere på relevante passager fra kendte yoga-værker som Yoga Sutras og Ha?hayogapradipika.  

Herefter vil vi i fællesskab diskutere, hvordan disse indsigter fra yogaen kan assistere mennesket i år 2020, hvor f.eks. menneskelige udfordringer ved Corona-situationen vil blive brugt som et eksempel. 

Oplægsholder: 

Gitte Poulsen, som er uddannet cand. mag i Religionshistorie fra Aarhus Universitet i 2018. Hun har studeret Sanskrit ved Aarhus Universitet, Oxford Centre for Hindu Studies samt studeret og boet i Varanasi, Indien og Kathmandu, Nepal.  Gitte fokuserer særligt på yogafilosofi og Hinduisme, og har ligeledes en interesse for moderne yoga praksis (RYT-certificeret i 2016).  

Kaffe, te og kage, som er inkluderet i prisen.

 

Luk »
Holdnummer: 20401
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: DOF Højbjerg Yoga Aftenskole
Første mødegang: 16-08-2020 13:00
Underviser: Gitte Poulsen
Priser:
Almen DKK kr. 150,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
16-08-2020 13:00 16-08-2020 15:00 1,00 Sal nedenunder - Højbjerg Torv
Underviser: Gitte Poulsen

Rosenvangs Allé 251,

8270

Højbjerg

Sal nedenunder - Højbjerg Torv

Højbjerg Torv