Findkurser.dk

Heksebørn - Afrikas syndebukke

Anja Ringgren Lovén holder tankevækkende og inspirerende foredrag om sit nødhjælpsarbejde i Nigeria.

Anja hjælper de udsatte "heksebørn". Anja fortæller autentisk og engageret om det at satse alt for en sag og følge sit hjerte. En beslutning som har givet mange efterladte børn et hjem og trygge rammer at vokse op i.  

I 2012 stiftede Anja Ringgren Lovén sin helt egen nødhjælpsorganisation, DINNødhjælp. En beslutning, der kom som en direkte følge af hendes oplevelser som nødhjælpsarbejder i Malawi året før. Hun opsagde sin stilling som butikschef i 2011 for at rejse til Afrika, hvor hun i 3 måneder arbejdede som observatør og nødhjælpsarbejder. Her oplevede hun en så ekstrem fattigdom og sult, som hun på ingen måder kunne glemme igen. Hun besluttede sig derfor for, at hun resten af sit liv ville kæmpe imod fattigdom og sult i Afrika og støtte verdens fattigste til et mere værdigt liv.

I dag er Anja landskendt som ildsjælen fra Frederikshavn, der solgte og satsede alt hvad hun ejede for sin sag – Afrikas børn. Med en utrættelig optimisme, en kæmpe portion vilje og ikke mindst mod til at bevæge sig ud på usikker grund, har hun formået at give humanitært og frivilligt arbejde en helt ny betydning.

DINNødhjælp har siden 2012 støttet børn i Nigeria, som bliver beskyldt for at være hekse, og Anja driver sammen med sin nigerianske mand et børnehjem for de såkaldte “heksebørn”, der uden hjælp ender med at leve et ensomt liv på gaden, hvor de fleste ikke overlever. Sammen har de også bygget deres eget børnecenter “Land of Hope”. Hekseanklager er et stigende problem i mange afrikanske lande, specielt i Nigeria. Årsagerne til hekseanklagerne kan være pga. død og sygdom i familien. Det kan være en fejlslagen høst, fyringer eller barnløshed. Ifølge traditionel afrikansk tro har alting en overnaturlig årsag, og det er oftest børn, der bliver gjort til syndebukke.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Diabetesforeningen, Horsens.

Luk »
Holdnummer: 19991
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: Sundhedsteamet Kurser og Projekter
Første mødegang: 09-04-2019 19:00
Underviser: Anja Ringgren Lovén
Priser:
Foredrag DKK kr. 100,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
09-04-2019 19:00 09-04-2019 21:15 3,00 Lokale 1, 3.sal - Sundhedsteamet, Rådhustorvet 21, 3. sal
Underviser: Anja Ringgren Lovén

Rådhustorvet 21, 3.sal,

8700

Horsens

Lokale 1, 3.sal - Sundhedsteamet, Rådhustorvet 21, 3. sal

Sundhedsteamet, Rådhustorvet 21, 3. sal