Findkurser.dk

Besøg en permahave og lær de 12 bedste råd

Hvis man efterlader et stykke bart land i det tempererede klimabælte, vil det automatisk blive til skov. Skoven ændrer landet mod et balanceret, regenereret og modstandsdygtigt økosystem der er langt bedre i stand til at klare klimaændringer.

På Samsø finder man flere usædvanlige haver med nøddetræer, frugttræer, bærbuske, urter, flerårige grøntsager, som er plantet på en måde, der efterligner en naturlig skov. Det kaldes en skovhave og de ukontroversielle gartnere dyrker 3-400 forskellige spiselige planter, og det med kun få timers vedligeholdelse pr måned. Nogle planter er til indirekte brug som får systemet til at fungere bedre som fx kvælstoffikserende planter, akkumulatorplanter og planter, som tiltrækker insekter, der holder skadedyr på afstand.

En ting, der ofte bemærkes er, at der er meget smukt i en skovhave. Det føles mere som at være i den vilde natur end at være i en kultiveret have. For en nybegynder, som ønsker at komme i gang med en skovhave med alle de forskellige arter, kan det synes overvældende, men det skal ikke stoppe dig.  Du behøver ikke at vide alt fra begyndelsen, start med at plante nogle træer og fortsæt så videre derfra.

Velkommen til kursus i Kærbakkens Permahave - og lær at bruge de 12 bedste råd til din egen spiselige have.

Underviser er Birgit Rothmann, som bla er forfatter til bogen "Permahaven - med naturen som læremester"

Luk »
Holdnummer: 1953
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: Samsø Aftenskole
Første mødegang: 01-07-2019 13:00
Underviser: Birgit Rothmann
Priser:
Almen DKK kr. 140,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
01-07-2019 13:00 01-07-2019 16:00 3,50 Kærbakkens Permahave - Kærbakken 11, Samsø - Birgit Rothmann
Underviser: Birgit Rothmann

Kærbakkens permahave,

8305

Samsø

Kærbakkens Permahave - Kærbakken 11, Samsø - Birgit Rothmann

Birgit Rothmann