Findkurser.dk

Efter coronakrisen - nye politiske muligheder/Vision Danmark 2050

Efter coronakrisen - nye politiske muligheder v/journalist og forfatter Steen Ole Hedelund Jørgensen

Coronkrisen har sat fokus på alle små og store tandhjul i velfærdsstaten. Den normale politiske debat mellem partierne har ændret sig, fordi al politik nu er underlagt hensynet til at beskytte folkesundheden. Samtidig skal vi i fællesskab genoprette samfundsøkonomien.

Under coronakrisen oplevede vi - især i foråret - et samarbejde mellem partierne som vi sjældent har set. Partierne opgav skarpe ideologiske synspunkter og forslag. Der opstod en politisk samhøringhed. Og nye politiske muligheder.

Foredragsholderen står i spidsen for den landsdækkende kampagne Vision Danmark 2050 med fokus på behovet for værdipolitisk tænkning i en tid, hvor demokratiet er truet udefra og ikke mindst indefra.

 I tre historiske bøger om demokratiets dramatiske historie, samt over 600 foredrag de sidste fire år om demokrati og truslerne udefra og indefra har foredragsholderen søgt efter værdier i tidens politiske debat. Konklusionen efter de mange foredrag og debatter er:

- folk er bekymrede for vores demokrati

- de politiske værdier mangler

- følelsen af politisk afmagt vokser

- det er endt i uigennemsigtig offentlig administration, regler og bureaukrati

- at individet er spærret inde i et overvåget, kontrolleret og styret liv, som vi accepterer mod at få vores bid af velfærdskagen

Behovet for værdidebat på vores betingelser er stort. Foredragsholderen har igangsat en kampagne offentligt om politisk nytænkning, og lægger sine tanker frem til bred debat.

 

MØDESTED: Samsø Bio, Sygehus vej

 

Foredragsholderen:
Den frie tanke giver mig værdi og styrke


Jeg er født på Vestfyn i 1953 og voksede op på landsbyskolen i Gummerup, hvor digteren Ambrosius Stub blev født.

Jeg endte i Aarhus, hvor jeg uddannede mig og har boet og arbejdet i over 40 år.Fra mit barndomshjem og familien har jeg en god portion politiske ideer med mig. Alt det med lighed og frihed præger mig.

Som ung var jeg politisk aktiv i Socialdemokratiet og fik en række tillidsposter. Bl.a. var jeg formand for Socialdemokratiet i Århus Amt og medlem af partiets hovedbestyrelse.

Midt i 80-erne lagde jeg den type af politisk engagement på hylden og søgte den frie politiske tanke udenfor partierne. Det har jeg aldrig fortrudt, og jeg læner mig stadig op af den frie tanke om lighed og frihed.

Det er værdi og styrke for mig.

Med venlig hilsen

Steen Ole Hedelund Jørgensen

 
Luk »
Holdnummer: 2047
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: Samsø Aftenskole
Første mødegang: 07-10-2020 19:00
Underviser:
Priser:
Foredrag DKK kr. 50,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
07-10-2020 19:00 07-10-2020 20:40 2,00
Underviser:

,