Findkurser.dk

Kender du typen? Introduktion til Enneagrammet

 

Kender du typen - introduktion til Enneagrammet

Har du hørt om Enneagrammet, og er nysgerrig på at finde ud af, hvad det er, så kom og vær med til to lørdage, hvor du får muligheden for at opdage dig selv på en ny og spændende måde. Kurset er en introduktion for dig, som måske kender lidt til Enneagrammet, har hørt det omtalt, og naturligvis til dem, som slet ikke ved, hvad det er.

Enneagrammet består af 9 personlighedstyper, hvor vi finder vores egne og andres motiver for handling og adfærd. Ordet Enneagram kommer af græsk, hvor ennea betyder ni, og gram betyder model. Enneagrammet er altså en model bestående af 9 punkter, tegnet i en cirkel, et punkt for hver personlighedstype.Man mener at modellen er et uddrag af flere af verdens store filosofiske retninger; tibetansk mystik, kristendommen, den jødiske kabbalistiske træning og især fra middelalderens islamiske filosoffer, Sufierne.

Den første lørdag taler vi kort om Enneagrammets historie og aktualitet i verden, som den er i dag. Dernæst lægges vægten på systemets logik, opbygning og anvendelse, og vi går i dybden med at beskrive typerne. 

Vi håber, vi får vakt din nysgerrighed, så du får en lille smule hjemmearbejde, sådan at vi den anden lørdag ser nærmere på deltagernes egen vurdering af sig selv, og uddyber, hvad en sådan viden kan bruges til i forbindelse med personlig udvikling og forståelse af sig selv og andre.

Hele vejen igennem taler vi om os selv - og ikke ”de andre”. Således er det også vigtigt, at du som deltager er parat til at tale om dig selv i et vist omfang, og at alle respekterer det fortrolige rum.

Enneagrammet er et empirisk system – dvs., at det ikke er baseret på fakta, vi kan måle i et laboratorium (endnu?), men udelukkende folks egne såkaldte meninger. Det er superspændende, og er efter undervisers mening det bedste svar på det berømte bud fra Oraklet i Delfi: ”KEND DIG SELV”.

Underviser siger om sig selv:

Jeg hedder Anders Baun Sørensen, bor i Ørby, og har studeret Enneagrammet i 19 år. Jeg har deltaget i mange kurser og konferencer verden over og været medlem af den danske Enneagramforenings bestyrelse. Undervejs har jeg studeret meget og ikke mindst selv skrevet en hel del debatindlæg og artikler om emnet. 

”At rejse er at leve”, og dette introkursus kan måske blive starten på endnu en fantastisk rejse i DIT LIV?

Luk »
Holdnummer: 1992
Status: ikke flere pladser
Kursusudbyder: Samsø Aftenskole
Første mødegang: 25-01-2020 10:00
Underviser: Anders Baun Sørensen
Priser:
Almen DKK kr. 575,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
25-01-2020 10:00 26-01-2020 00:00 7,00 Uddannelsescenteret - Onsbjerg Gl. Skole
08-02-2020 10:00 09-02-2020 00:00 7,00 Uddannelsescenteret - Onsbjerg Gl. Skole
Underviser: Anders Baun Sørensen

Onsbjerg,

8305

Samsø

Uddannelsescenteret - Onsbjerg Gl. Skole

Onsbjerg Gl. Skole