Findkurser.dk

Samsø og klimaforandringerne v/Niels Aaagaard

Debataften - Hvad siger klimavidenskaben om klimaforandringerne og deres konsekvenser? Og hvad gør vi på Samsø?


Klimaforandringer er en realitet, hvad enten vi vil det eller ej. Det betyder at vi skal omstille mange ting i vores hverdag og samfund, så vi gør tingene på nye og langt mere bæredygtige måder.


Onsdag den 4. december arrangerer Samsø Aftenskole en debataften om disse ting. Vi starter aftenen med et oplæg om viden og fakta om klimaforandringerne. Efterfølgende er der debat, indlæg og refleksioner over, hvad vi gør her på Samsø.

Om oplægget:

Det fortæller om baggrunden for klimaforandringerne, om klimakrisens omfang og dens konsekvenser for Danmark og verdenssamfundet, på kort og længere sigt.

Hvordan har verdenssamfundet hhv. Danmark reageret indtil nu – hvor langt er vi i klimaindsatsen nationalt og inden for de vigtigste sektorer? Hvor lang tid har vi? FN’s klimapanel fortæller, at vi skal omstille alle sektorer til bæredygtighed. Hvad vil det sige, og hvordan kan vi gøre det her i Danmark?

Oplægget giver eksempler fra ind- og udland på, hvordan vi kan omstille i hverdagen, så vi handler ift. klimaforandringerne og samtidig skaber en livsramme med livskvalitet.

 Program:

  • Velkomst
  • Viden og fakta om klimaforandringerne og deres konsekvenser. Oplæg ved Niels Aagaard fra Det Fælles Bedste
  • Spørgsmål og debat 
  • Indlæg fra Knud Tybirk, Samsø kommune
  • Refleksion i grupper: ”Fremtidens liv på Samsø, hvordan vil vi gerne leve?”  - Hvilken rolle kan Samsø spille i omstillingen? Hvordan skaber vi en ø i balance? Hvordan bliver Samsø i stand til at leve op til Parisaftalens mål om max. 1,5 graders global opvarmning og regeringens mål om 70% reduktion af C02-udledningerne inden 2030.
    Hvis der er tid kombineres dette med en fodaftryks test. 
  • Fælles opsamling og afrunding

 

Kursusprisen på 50 kr er til dækning af en sandwich og en sodavand.

Vi håber at se rigtig mange til arrangementet, som afholdes i Biografen på Sygehusvej i Tranebjerg.

 

Oplægsholder om sig selv:

Jeg hedder Niels Aagaard. Er uddannet cand.mag. i samfundsfag og musik. Startede som redaktør og journalist på bladet ’politisk revy’.

Undervist på Københavns Universitet i Vedvarende Energi og Bæredygtig Samfundsøkonomi. Stifter og leder af kulturdaghøjskole i København med 13 kreative daghøjskole linjer; underviste i rock- og jazz sammenspil. Har ledet kor i mange år.

Leder af et boligsocialt projekt på Indre Nørrebro for 14.000 beboere med opgaven at skabe et økologisk bykvarter med jobs, uddannelser, social sammenhæng, inklusion af indvandrere og flygtninge, projekter for vilde unge.

Leder af Omstillingsprojekt på Sydfyn for Økologi og Kultur, med fokus på bæredygtig udvikling med grønne jobs, bæredygtige uddannelser, økolandsbyer og et stærkt kulturliv.

Formand for Landsforeningen for Økosamfund. Organisator for borgerbevægelsen ”Det Fælles Bedste” en grøn og social bevægelse for et Bæredygtigt Danmark.

Luk »
Holdnummer: 1994
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: Samsø Aftenskole
Første mødegang: 04-12-2019 16:30
Underviser:
Priser:
Almen DKK kr. 50,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
04-12-2019 16:30 04-12-2019 19:30 3,50 Biografsalen - Biografen
Underviser:

Sygehusvej 4a,

8305

Samsø

Biografsalen - Biografen

Biografen