Findkurser.dk

Tangsafari i Påskeferien

Vi skal på jagt og det er den veganske udgave af slagsen. Safarien er præget af nye opdagelser, nye smagsindtryk og spænding ved at finde så mange arter som overhovedet muligt.

Vi tager dig i hånden og svarer på spørgsmål som: Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg høster tang? Hvilken årstid er bedst? Hvor vokser de forskellige typer tang? Hvordan høster jeg bæredygtigt og passer på naturen?

Der vil blive forklaret, illustreret og undervist i tangs sunde egenskaber og fremtidsperspektiver. Hvilket får de fleste til at slå øjnene op!

Hvis du har et par waders, så er det en fordel, men intet krav. Vi har naturligvis en masse med. Husk en pose, skål eller andet, så du kan få tang med hjem.


Der tages forbehold for vejret – så vær opmærksom på at mødestedet kan blive flyttet. Ved torden eller kraftig blæst aflyses turen, hvilket vi i så fald informerer dig om. Det er muligt at høste tangen hele året rundt, men især i forårs månederne og tidlig sommer er tangen af meget god kvalitet. Selv om tangen er flottest i disse perioder, betyder det ikke at indholdet i tangen er bedre, dette variere, og er meget forskelligt fra art til art

Set i lyset af, hvordan mange har stiftet bekendtskab med tang som et irriterende element ved stranden, så er der ikke noget at sige til, at det engelske udtryk for tang er seaweed (hav-ukrudt). Det siger noget om den generelle holdning i Vesten til de store havalger. Her hjemme er vi dog kommet så langt, at vi kalder tang for havets grøntsag – hvilket lyder mere indbydende. I en artikel om tang skriver Christian Bitz: ” Noget af det mest trendy, du kan sætte tænderne i, er det, du også får mellem tæerne en varm sommerdag i vandkanten.”  og han fortsætter:“For tang er simpelthen noget af det sundeste, du kan spise. Normalt er jeg ikke så begejstret for at udråbe madvarer til superfoods, fordi det er vigtigere, at man spiser varieret, end at man spiser nogle bestemte ting, fordi man på den både får flest forskellige af de sunde stoffer indenbords. Men med hensyn til tang, så er det tæt på, at jeg får lyst…”Vi kan også i den forbindelse nævne et citat af Ole G. Mouritsen, der har skrevet bogen ”Havets grøntsag” – en bog som i øvrigt kan anbefales:”Tang har mere at byde på end at være en potentiel ernæringskilde for mennesket. Således har tang gennem tiderne været brugt af mennesker til alverdens formål, f.eks. bygningsmateriale, brændsel og markgødning.” Tang er mere udbredt i Østen, hvor havalger gennem tiden er blevet betragtet som værdifulde, og det topper i Japan hvor man fejrer Tangens Dag hvert år den 6. februar. Tang er en gammel nordisk fællesbetegnelse for planter, der vokser i havet. I daglig tale betegnes tang som det, vi finder langs stranden og ved de danske kyster finder vi savtang, blæretang, sukkertang, søl eller søsalat. Tang er altså ikke rigtige planter, men flercellede, store alger, også såkaldte makroalger.I Østen indtager tang en særlig status, ikke mindst fordi mange forskellige tangarter indgår i befolkningens daglige føde, og der knytter sig en rig kulturhistorie til tanghøst og dyrkning af tang.

Der er muligheden for efterfølgende at købe spisning ved naboen 'Rørvig Catering', hvor man kan få en bowl med forskellige typer tang i. Det vil koste 130 kr. yderligere og vil være inkl. vand og øl (tang øl).

Luk »
Holdnummer: 234
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: Kulturskolen cfl
Første mødegang: 31-03-2021 10:00
Underviser: Intern underviser Kulturskolen
Priser:
Voksne DKK kr. 325,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
31-03-2021 10:00 31-03-2021 13:00 3,00 Anneberg Kulturpark - Dansk Tang
Underviser: Intern underviser Kulturskolen

Annebergparken 28 B,

4500

Nykøbing Sj

Anneberg Kulturpark - Dansk Tang

Dansk Tang