Findkurser.dk

Koncert med debat om jazzens oprindelse.

 

 

Debat aften om jazzens oprindelse.

 Jazz koncert med Jersey Jazzmen, hvor der ind imellem numrene fortælles om starten på den traditionelle jazz tilbage i New Orleans for mere end hundrede år siden. De afrikanske slaver, som var hentet fra Afrika til USA for at arbejde i bl.a. bomuldsmarkerne begyndte at blande deres afrikanske musik med den vestlige og derfra opstod den traditionelle jazz. Der kan stilles spørgsmål om den gamle jazz til bandet, hvoraf nogle af musikerne selv har spillet i New Orleans. Koncerten vil blandt andet bestå af gamle jazznumre og jazzsalmer, som er blevet spillet i New Orleans i over hundrede år og stadig bruges ved begravelser og lignende, og desuden musik af lidt nyere dato. 

Jesey Jazzmen blev startet en vinteraften i 1998. Efter nogle turbulente år blev bandet relanceret i 2004, og med en enkelt undtagelse har vi haft den samme besætning lige siden.

Besætningen er Bernhard Petersen, kornet, Arne Fuglholt, klarinet, Erik Skiold, trombone, Timon Müller, piano, Arne Sørensen, bas, og Dan Hilfling, trommer.

Vi spiller den gamle traditionelle jazz med rødder i New Orleans for over 100 år siden, og iblandet nyere numre, men i den glade traditionelle stil. Som noget specielt i dette band synger alle 3 blæsere på skift og sammen, så det ikke er den samme stemme der høres hele tiden.

Bandet lægger vægt på at spille numre, som publikum kan genkende og nynne med på, så der er mange numre, der må betegnes som evergreens, og i det hele taget tilrettes repertoiret til den aktuelle situation, efter hvad vi oplever publikum kan lide. Det er vores mål at give alle en god oplevelse.

Jersey Jazzmen har en hjemme side: jerseyjazzmen.dk, hvor derkan læses mere om bandet og de enkelte musikeres baggrund, og der findes yderligere oplysninger om hvor vi har spillet samt diverse fotos.

Se nærmere om bandets på www.jerseyjazzmen.dk

Leder af Jersey jaxxmen Arne Fuglholt, 23452030. arnef@get2net.dk

Luk »
Holdnummer: 139611
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: ODA - Odsherred Dag og Aftenskole
Første mødegang: 18-10-2019 19:00
Underviser: Arne Fuglholt
Priser:
Almen DKK kr. 75,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
18-10-2019 19:00 18-10-2019 21:00 1,00 Mødesalen - Pakhuset
Underviser: Arne Fuglholt

Vesterbro Torv 4,

4500

Nykøbing Sj

Mødesalen - Pakhuset

Pakhuset