Findkurser.dk

Kan du forklare dig - og blive forstået?

Kan du forklare dig – og blive forstået?
Oplever du tit – eller bare engang imellem – at det, du siger, ikke bliver opfattet sådan, som du har ment det?
Så er du ikke alene! For rigtig mange mennesker er dette at forklare sig, så det bliver forstået, kilde til megen irritation.
Det skyldes blandt andet, at selv om vi alle taler dansk, så er det i virkeligheden forbavsende få af sprogets ord, som vi alle er enige om betydningen af. Den tidligere sprogchef i Statens Information, Bent Møller, gav derfor engang det råd, at man – i stedet for at spørge, hvad et ord betyder – hellere burde spørge, hvad der menes med det.
For hvordan vi forstår ordene afhænger af rigtig mange ting, f.eks. uddannelse og alder - og sågar bopæl. Der er stor forskel på, hvordan man udtrykker begejstring i Ringkøbing og på Nørrebro.
Derfor er to forhold helt afgørende for at blive forstået: 1) At man selv kan udtrykke sig klart og utvetydigt og uden omsvøb 2) At man er sig meget bevidst, hvem man henvender sig til. Et givent budskab skal jo ikke formidles ens til en kollega og til et barn.
Ved dette debatarrangement vil tidligere kommunikationsrådgiver Nick Dalum med morsomme eksempler fra hverdagen sætte fokus på, hvorfor det ofte går galt, og han vil pege på metoder til at blive mere klar og tydelig, så der bliver overensstemmelse mellem ord, tonefald, kropssprog og intentioner, og så andre mennesker opfatter én positivt.

Luk »
Holdnummer: 20704
Status: Ledige pladser
Kursusudbyder: ROSA
Første mødegang: 01-04-2020 19:00
Underviser: Nick Dalum
Priser:
Almen DKK kr. 85,00
Start: Slut: Lektioner: Lokation:
01-04-2020 19:00 01-04-2020 21:00 2,00 105 - Oplysningens Hus
Underviser: Nick Dalum

Kildegården 5b,

4000

Roskilde

105 - Oplysningens Hus

Oplysningens Hus